ISKRENO

Kaj odgovori tistim, ki ga pošljejo pobirat krompir

Eva Jandl
19. 9. 2020, 20.23
Posodobljeno: 19. 9. 2020, 20.27
Deli članek:

Pevec Vili Resnik o tem, da je nova pesem odgovor na situacijo, ko smo Slovenci sprti med sabo, in kaj mu rečejo ljudje, kadar omeni, da je preživetje glasbenikov na preizkušnji.

Menart
Erosi so povedali, da si sodelovanje z Vilijem Resnikom štejejo v čast.

Pevec Vili Resnik (56) in skupina Eros, ki je znana po a cappella petju in dalmatinski glasbi, sta predstavila skupno pesem z naslovom Moja generacija. Ob tem smo se srečali z Vilijem Resnikom. »Mogoče bodo nekateri ljudje presenečeni, ker je pesem drugačna. Mene poznajo predvsem po pop glasbi, a sem si želel narediti nekaj za zdajšnjo situacijo – ki ni nič dobra. Slovenci smo sprti, delamo drug proti drugemu. Mi smo želeli narediti nekaj, da bi se združili, pozabili, kdo je kdo, in se zavedeli, da smo vsi skupaj ena generacija. Včasih ni bilo takega prepiranja: vedeli smo, da živimo in zmagujemo skupaj,« je bil gostobeseden Vili, ki bo sicer konec leta postal dedek. Priznal je, da je marsikdo podvomil o njegovi glasbeni navezi z Erosi, a so se dobro ujeli. »Zapel sem z Erosi, mladimi fanti, ki so malo preveč skromni za to sceno, saj so res dobri. Dobro smo se ujeli in to je dokaz, da lahko glasba poveže vse ljudi,« je dodal, nad sodelovanjem pa so navdušeni tudi Erosi.

OSTAJA POZITIVNIH MISLI

»Želeli smo vključiti simbole Slovenije, ki jih imamo vsi radi, da zaplapola naša zastava, da skupaj zapojemo in popijemo čašo domačega vina,« so o videospotu povedali Villi Resnik in Erosi. 

Vili, ki je znan tudi po tem, da je vedno brez dlake na jeziku, nam je o tem, kaj počne zadnje čase, povedal: »Družiti se ne smemo, glasbo pa lahko imamo. Zato sem se odločil, da izdam novo pesem, čeprav glasbeniki ne vemo, ali bomo preživeli ali ne. Veliko ljudi mi reče: ni tako, saj imate kaj privarčevano. Seveda, vsi imamo prihranke, no, koliko pa jih imate vi? V življenju imaš včasih velike potrebe, za pesem moraš plačati, za videospot tudi, in denar gre. Smo v zelo slabem položaju, skrbi me, da kmalu ne bom vedel, ali bom še lahko nahranil otroke,« je iskren Vili, a vendar razmišlja pozitivno. »Mislim, da nikoli ni tako slabo, kot se nam v danem trenutku zdi. Stvar je v tem, da nas glasbenikov nihče ne ocenjuje pozitivno. Rečejo mi: kaj bodo glasbeniki, naj gredo pobirat krompir. No, delno imajo res prav, rečem jim, da tudi sam premišljujem, kaj bom naredil. Ampak mislim, da bodo nekoč razmere boljše.«