KINGSTON IN POSKOČNI MUZIKANTI

VIDEO: Duet za ljubitelje pozitivne glasbe

Eva Jandl
18. 9. 2020, 20.50
Deli članek:

Dve žurerski skupini, ki sejeta pozitivno energijo, sta skupaj posneli pesem; povedali so še, kaj počnejo zdaj, ko ne nastopajo več vsaj trikrat na teden.

Blaž Sluga
Dejan Krajnc, Dare Kaurič in Reno Čibej so združili glasove.

Prepoznavni poskočni ritmi skupine Kingston so že 25 let stalnica mnogih zabav. »Pogrešali smo nastope in ljubitelje pozitivne glasbe, vseeno pa nismo mirovali, ampak smo s svojimi glasbenimi prijatelji posneli nekaj čisto novega, svežega,« pravijo o novem glasbenem duetu s skupino Poskočni muzikanti, s katero so posneli pesem z naslovom Zafrkavam se.

Dejan Krajnc (26), pevec skupine Poskočni muzikanti, nam je o tem sodelovanju povedal: »Že v zaključku minulega leta smo prejeli čudovito vabilo k sodelovanju z največjimi žurerji na slovenski glasbeni sceni. In ker smo tudi sami veliki odrski žurerji, nam je bilo to vabilo še posebej pri srcu. Ko pa smo slišali glasbeno podlago, smo rekli – to je to!«

Posneli so tudi videospot v praznem bazenu v Mariboru, ki je bil sredi obnove. »Videospot smo snemali februarja, še pred ukrepi,« pravi Dejan, ki mu je njegova značilna pričeska, visoka irokeza, že zrasla nazaj; decembra lansko leto si jo je namreč dobrodelno odbril. »To sem jaz, zelo sem vesel, da je moja pričeska spet takšna kot nekoč.« V videospotu vidimo tudi pevca skupine Kingston, Rena Čibeja (58), ki je pokazal svoje sive lase in mladostno energijo.

Osebni arhiv
Skupina Kingston zabava svoje občinstvo že več kot 25 let

DO ZDAJ LE NEKAJ ŽIVIH NASTOPOV

Obe skupini, tako Kingstoni kot Poskočni muzikanti, sta bili znani po številnih nastopih, zdaj pa jih je seveda bistveno manj. »Po navadi imamo tri nastope na teden, od karantene do danes pa smo vsega skupaj imeli tri nastope,« pravi Dejan, ki je zelo vesel, da je zdaj spet bolj zaposlen – ta teden so namreč ponovno pričeli s snemanji priljubljene narodnozabavne oddaje Slovenski pozdrav, kjer Poskočni muzikanti igrajo kot hišni band.

Lotil pa se je še nečesa drugega, kar mu je bilo že od nekdaj v veliko veselje. »Zdaj, ko je več časa, sem se posvetil otrokom, odprl sem otroške glasbene delavnice,« pravi. Tudi Kingstoni so se avgusta vrnili na odre. »Včasih smo naredili dva 'špila' v enem dnevu do osmih zvečer, potem pa tretjega na vrh! Od marca do zdaj pa smo imeli le nekaj koncertov,« pravijo Kingstoni, ki vsi živijo od glasbe, razen pevca Rena, ki je ves čas hodil v službo.