Po hudi bolezni

Slovo igralke Igre prestolov

R.T.
10. 9. 2020, 16.31
Posodobljeno: 10. 9. 2020, 17.21
Deli članek:

V 83. letu starosti se je poslovila Diana Rigg.

Profimedia
Diana Rigg

Rodila se je 20. julija 1938 v Yorkshiru. Na odru je debutirala leta 1957 in se dve leti kasneje pridružila Kraljevi Shakespearovi družbi (Royal Shakespeare Company). Na Broadwayju se je prvič predstavila leta 1971.

V 83. letu je umrla igralka Diana Rigg. Spoznali ste jo lahko kot kot filmsko soprogo Jamesa Bonda v filmu V službi njenega veličanstva (1969), Lady Oleenne Tyrell v seriji Igre prestolov in kot Emmo Peel v seriji Maščevalci. 

Žalostno vest je za britanske medije potrdila njena hčerka Rachael Stirling: "Zadnje mesece je preživela tako, da je razmišljala o svojem izrednem življenju, polnem ljubezni, smeha in zelo je bila ponosna na svojo kariero". Dianna Rigg, ki so ji marca diagnosticirali raka, je po besedah njene hčerke umrla v spanju.

Trikrat je bila nominirana za emmyja. Aktivna je bila tudi še kasneje, saj je bila po poročanju dpa na svoj 80. rojstni dan še vedno na odru.

Za britanski časnik BBC je Riggova lani spregovorila tudi o svoji vlogi v seriji Igre prestolov in izrazila navdušenje nad igranjem zlobnih likov. "So toliko bolj zanimivi. Nekateri igralci tega ne marajo, jaz pa v tem uživam".