TAJNI AGENT

Godlerjeva tretja knjiga je vohunski roman

Eva Jandl
10. 9. 2020, 06.59
Deli članek:

Potem ko je razgalil Radio Ga-Ga in si zamišljal, kaj bi se zgodilo, če bi se predsedniku omračil um, je zdaj napisal satirični roman o dveh tajnih agentih.

Osebni arhiv
To poletje ni potoval, temveč pisal.

Jure Godler je izdal že svojo tretjo knjigo in prvi roman z naslovom Casino Banale. Gre za satirično kriminalko, v kateri nastopata britanski in slovenski agent, roman pa opisuje dan v njunem življenju. Lani je izdal svoj dramski prvenec Predsednikova norost, ki govori o tem, kaj bi se zgodilo, če bi predsednik države postal nesposoben za opravljanje funkcije oziroma bi se mu povsem omračil um. Knjigo je izdal po daljšem pisateljskem premoru, saj je svoj prvenec Radio Ga-Ga: Razgaljeni izdal že leta 2008. Kot je povedal, piše že ves čas, vendar z večino stvari ni zadovoljen, sicer pa je svoja krajša dramska dela predstavljal tudi v podkastu Opazovalnica.

Posvetil se je Mozartu

Jure je študiral kompozicijo na akademiji za glasbo Mozarteum v avstrijskem Salzburgu, kjer je študij posvetil raziskovanju življenja in del Wolfanga Amadeusa Mozarta. Svojo televizijsko pot je začel na Televiziji Slovenija, trenutno pa ga spremljamo na Planet TV, kjer vodi kviz Milijonar in satirično oddajo Ta teden z Juretom Godlerjem. Pohvali se lahko z dvema nagradama viktor in tremi žarometi.