VRTOGLAVO

Harry in Meghan končno poravnala vse svoje dolgove

N.S.
9. 9. 2020, 21.31
Deli članek:

Ko sta princ Harry in Meghan Markle januarja izstopila iz britanske kraljeve družine, sta morala vrniti tudi vse stroške ureditve in prenove počitniške hiše Frogmore Cottage, in sicer približno 2,6 milijona evrov.

Profimedia
Princ in igralka sta si pred kratkim kupila vilo v Santa Barbari za 12 milijonov evrov.

Harryjev tiskovni predstavnik je potrdil, da je britanski princ dolg poplačal v celoti, s tem ko je prispeval v sklad za neodvisnost.
»Ta prispevek, kot ga je prvotno ponudil princ Harry, je v celoti pokril potrebne stroške za prenovo počitniške hiše Frogmore Cottage, ki je v lasti njenega veličanstva kraljice in bo v Združenem kraljestvu ostala rezidenca princa Harryja in njegove družine.«

Profimedia
Zakonca Sussex med deljenjem hrane kot prostovoljca.

Spomnimo, projekt gradnje je vključeval pretvorbo petih nepremičnin v en sam dvorec, in čeprav je par plačal vso napeljavo in notranjo opremo, so stroški prenove sprva padli na račun davkoplačevalcev. Pred tem so poročali, da so se dela na omenjeni nepremičnini zavlekla, saj sta Harry in Meghan med prenovo izvedla vrsto nenačrtovanih sprememb, račun za približno 2,6 milijona evrov pa je med drugim vključeval strukturna dela, ponovno napeljavo in tla. Kot so še sporočili iz kraljeve družine, zakonca Sussex resda živita v Združenih državah Amerike, kjer sta si pred kratkim kupila hišo v Montecitu v Santa Barbari, daleč stran od kraljevega dvora, zanjo sta odštela približno 12 milijonov evrov, a v načrtu je še vedno, da bo hiša Frogmore Cottage njun osrednji družinski dom v Veliki Britaniji. Glavni vir za povrnitev stroškov je zakoncema Sussex prinesel podpis pogodbe s produkcijsko hišo Netflix, ki je težka približno 84,6 milijona evrov. Harry in Meghan naj bi sodelovala pri ustvarjanju dokumentarnih filmov, serij, celovečercev in otroškega programa.

Profimedia
Oba kljub koronakrizi opravljata številna dobra dela, seveda z ustrezno zaščito.