Maja Oderlap

Pred sedmimi tedni povila dečka Leva: »Ne bom lagala, težko se je bilo privaditi"

Eva Jandl
8. 9. 2020, 20.50
Deli članek:

Maja Oderlap je pred sedmimi tedni povila dečka Leva in spoznala čisto novo, drugačno ljubezen. A ne skriva, da je materinstvo tudi zelo naporno, sploh dojenje.

osebni arhiv
Pevka, voditeljica in urednica še ne razmišlja o predčasni vrnitvi na delo.

Pevka, urednica in voditeljica na Televiziji Veseljak Maja Oderlap pravi, da zdaj opravlja najžlahtnejši »poklic« na svetu, ki je obenem precej naporen. Pred sedmimi tedni je namreč postala mama dečku Levu, in čeprav si je zelo želela postati mama, priznava: »Ja, ne bom lagala. Sprva se je bilo kar težko privaditi. Sem namreč velika zagovornica dojenja in sem vesela, da lahko dojim. To pa pomeni, da je vsake tri ure čas, da Lev 'malica' (smeh), vsako dojenje traja skoraj eno uro; potem veste, da osem ur na dan posvetim temu. A sem zato izjemno hvaležna. Materinstvo mi je prineslo popolnoma nov pogled na življenje, na svet, na svoje starše. Prioritete so naenkrat drugačne. Kar naenkrat si odgovoren za novo živo bitje, ki postaja tvoje ogledalo ... Neverjetno! Ko sva z Andrejem Leva prinesla domov, sva se najprej vprašala: Ali zmoreva? Vesela sem, da mi je Andrej res v veliko pomoč. Brez njega bi pa precej težje.« Porodniški dopust bo izkoristila. »Za zdaj je še prezgodaj, da bi razmišljala o tem, da bi se predčasno vrnila na delo, saj menim, da si sin zasluži mamico v celoti, in iskreno uživam v tem. Na televiziji imam res dobro zamenjavo – Domen Hren je v času moje porodniške na uredniškem mestu in vem, da zadeve pelje v pravo smer. Andrej hodi v službo, trenutno sicer koristi porodniški dopust, ki ga preživljamo ob obali. Brez težav Leva previja, sprehaja, hranjenje pa prepušča meni. (smeh) Tako za kakšno uro hitro skočim v trgovino. Morda pa mi bo uspelo za kratek čas priti tudi do kamere in mikrofona ... Kdo ve, kaj bo prineslo prihodnje leto?«

NAJRAJE POSLUŠA BALADE

Ker je Maja tudi pevka, svojemu sinu rada zapoje. »Balade so za zdaj glavne. Nežno in Vem, jokala bom sta redno na seznamu. (smeh) Pa tudi ostale pesmi, tudi otroške. Nekdaj jih je meni prepevala mami. Največkrat si besedilo kar izmislim (smeh), ker sem že mnoge pozabila,« pravi rdečelaska, ki bo v prihodnje morda presenetila tudi s kakšno ploščo z otroškimi pesmicami.