VICTORY

Niso pomembni kilogrami ampak zaljubljeno srce

Eva Jandl
13. 9. 2020, 10.02
Posodobljeno: 13. 9. 2020, 12.14
Deli članek:

Shujšani Miki Vlahovič o sporočilu nove pesmi skupine Victory in o videospotu za pesem Kilogram na dan, ki s svojim koncem navdušuje njihove oboževalce.

Osebni arhiv
Zvezda videospota je igralka Urška Vučak Markež.

Fantje iz skupine Victory prav letos praznujejo tri desetletja, odkar skupaj igrajo in nastopajo. »Nameravali smo organizirati veliki rojstodnevni koncert, vendar to zdaj seveda ni mogoče,« je povedal pevec skupine Miki Vlahovič (52). Skupina sicer ne miruje, lani so po petih letih izdali čustveno pesem Še vedno sva ista, nato Najlepša si, po obdobju karantene pa nagajivo pesem Kilogram na dan. Besedilo in glasbo za zadnjo je napisal Miki: »Kilogram na dan, še bolj rad te imam – tako pravi pesem. Kilogrami se nanašajo tako na hujšanje kot na ljubezen. Sporočilo je, da niso pomembni kilogrami, ampak srce.« Miki je v zadnjem času sicer precej shujšal, celih 18 kilogramov, to pa je po lastnih besedah dosegel s športom, ki ga je zadnja leta zaradi obilice koncertov opustil, in bolj zdravo prehrano, kot so denimo smutiji, ki mu jih pripravlja njegova žena. Pravi, da niti ne ve, kaj vsebujejo, K hujšanju ga je spodbudil tudi zdravstveni pregled ob dopolnjenem 50. letu, na katerem so ga opomnili, da mora bolj poskrbeti za zdravo prehrano in gibanje. »Čeprav se večkrat tudi pregrešim,« je dejal.

Sašo Radej in arhiv skupine Victory
Člani skupine Victory v svojih zgodnjih letih, ko so na Finskem nastopali z celo Billyjem Idolom.

PRESENETLJIV PREOBRAT

Omenjeni videospot je vzbudil pozornost tudi z dvema igralkama, ki sta poskrbeli za vroč prizor. V njem se igralka Urška Vučak Markež v lepi restavraciji »baše« s hrano, člani benda pa se vsi spogledujejo z njo in se trudijo za njeno pozornost. Potem pa k njej privihra nekdanja resničnostna zvezdnica in vplivnica Teja Perjet ter Urško poljubi. »Pesem je naletela na odličen odziv, videospot tudi. Pesem je hudomušna in zabavljaška in tak je tudi videospot.« Navdušeni so tudi oboževalci, ki komentirajo, da gre za odličen preobrat. Fantje so si drugače poleti vzeli nekaj tednov za dopust, zdaj pa predstavljajo novo pesem in seveda že razmišljajo o novih. »Zdaj smo že pri valentinovem in razmišljamo o ljubezenski baladi,« je glasbenik razkril svoje načrte.

Osebni arhiv
Skupina danes, več kot 30 let pozneje