POLETNA NOČ

Spet so zazvenele zimzelene uspešnice

N.S.
7. 9. 2020, 21.00
Deli članek:

Na Kongresnem trgu je v sklopu 68. Ljubljana festivala potekala že tradicionalna Poletna noč. V programu tokratne izdaje so se poklonili nekoč Plesnemu orkestru Radia Ljubljana, danes Big Bandu RTV Slovenija.

m24.si
Poletna noč 2020 bo še dolgo ostala v spominu vseh obiskovalcev.

Pod taktirko dirigentov Lojzeta Krajnčana, Tadeja Tomšiča in Patrika Grebla ter v izvedbi Big Banda in Simfoničnega orkestra RTV Slovenija so zazvenele zimzelene uspešnice.

M24
Mia Žnidarič in Alenka Godec sta uživali tako na odru kot tudi v zakulisju.

Patrik Greblo je spomnil, da sta primarni dejavnosti Big Banda RTV Slovenija, ki velja za osrednjega nosilca slovenske zabavne in džezovske glasbe, snemanje in ustvarjanje programa v studiu, a so člani banda vselej zadovoljni, da lahko nastopijo tudi pred živim občinstvom. Ob 75. obletnici delovanja so se v big bandu kljub trenutnemu položaju in omejenim sredstvom odločili, da k sodelovanju povabijo osem priznanih solistk: Alenko Godec, Nuško Drašček, Evo Hren, Jadranko Juras, Mio Žnidarič, Nino Strnad, Aniko Horvat in Sašo Lešnjek ter solista Janeza Bončino - Benča in Ota Pestnerja. Ustvarjalci so priznali, da je bilo v program enega večera sicer težko strniti 75 let avtorjev, izvajalcev, solistov in dirigentov, zato so si določili nekaj opornih točk. Izvajali so dela dirigenta in skladatelja filmske glasbe Bojana Adamiča, ki je big bandu postavil trdne umetniške temelje, dirigenta in umetniškega vodje Jožeta Privška, ki je zasedbi posvetil več kot 4000 priredb in skladb, ter Lojzeta Krajnčana, ki je dirigentsko vodstvo od Privška prevzel leta 1992. Gledalci pa si bodo večer zapomnili po odličnih nastopih, ki so ves Kongresni trg preplavili z nostalgijo. »Bilo je neponovljivo in magično. Točno to, kar je ob takih koncertih potrebno. Vsi smo neizmerno uživali, tako orkester kot tudi vsi nastopajoči pa so še enkrat dokazali, da so res vrhunski in spadajo v sam vrh slovenske glasbene scene,« je povedala ena od navdušenih obiskovalk poletnega večera.

M24
Pevca Janez Bončina Benč in Oto Pestner sta bila zelo vesela vnovičnega glasbenega snidenja.

Eva Hren Nuška Drašček

Sveže poročena pevka Saša Lešnjek Volasko

Pevca Janez Bončina - Benč in Oto Pestner sta bila zelo vesela vnovičnega glasbenega snidenja.

(poletna 5) Odlična kot vedno – voditeljica Bernarda Žarn (poletna 6) Pevka Nina Strnad (poletna 7) Aleksander Salkič (Petrol) s soprogo Mojco (poletna 8) Dolgoletna prijatelja – dirigent Patrik Greblo in pevka Anika Horvat (poletna 9)***