»Z DRUŽINO SMO NAVAJENI DELOVATI KOT EKIPA«

Zvezdnik serije Najini mostovi pravi, da razmere »na svobodi« niso nič kaj rožnate

Eva Jandl
30. 8. 2020, 07.15
Deli članek:

Robert Korošec o težavah samozaposlenih v kulturi in o robinzonskih počitnicah s svojo izbranko, igralko Nino Rakovec, njunima otrokoma in še dvema kužkoma.

Osebni arhiv
Robert s svojo izbranko, igralko Nino Rakovec

Robert Korošec (29) je igralec, ki je že maja nadaljeval s snemanji priljubljene serije Najini mostovi. Pravi, da so se igralci novim razmeram hitro in brez težav prilagodili. V seriji igra glavno vlogo, avanturističnega zdravnika Kristjana Bevka. Pravi, da se je za vlogo odločil takoj. »Takih vlog se preprosto ne zavrača, sploh pri mojih letih in izkušnjah. Takšne vloge so najboljša možna šola in kilometrina za naprej. Oba s Kristjanom ljubiva svoj poklic in verjameva v moč dobrih dejanj,« pravi o podobnosti z glavnim likom.

Sicer pa je Robert nastopa tudi v gledališču, vendar se boji, da ne bo kaj kmalu ponovno stopil na gledališke deske. »Žal še nisem stopil na oder od marca. Bojim se, da bo ta suša še kar nekaj časa trajala. Sam sem samozaposlen v kulturi, kar pomeni, da sem popolnoma odvisen od projektnega dela. Nekaj predstav je sicer napovedanih, ampak situacija ti jih lahko kadarkoli vzame, zato nisem prevelik optimist. O novih projektih pa za zdaj ni niti govora. Mislim, da bi nas morali na pristojnem ministrstvu zaščititi, razmere na svobodi niso nič kaj optimistične. Pa tudi drugače v naši panogi ni nič kaj rožnato. Razumem, da so priporočila NIJZ potrebna, ampak velikokrat zelo neživljenjska in včasih tudi mačehovska do kulture, medtem ko se drugje brez težav zbere 3000 ljudi,« pravi Robert, ki je zasebno s svojo izbranko, prav tako igralko, Nino Rakovec, oče dveh majhnih otrok, Lejle in Oliverja.

Ana Gregorič
Na gledališke deske ni stopil od marca in ne ve, kdaj bo spet igral v gledališču.

Pred kratkim so skupaj dopustovali in si privoščili robinzonske počitnice, zraven so vzeli še dva psa. »Mi smo toliko skupaj, da smo navajeni delovati kot ekipa. Seveda je naporno, sploh če izbereš ’robinzonski oddih v trenutku, ko najmlajši otrok shodi, ampak smo uživali v vsakem trenutku. Kužka sta pa v naravi najmanj naporna.«

»Otrok ne smemo izdati«

Osebni arhiv
Na letošnjih robinzonskih počitnicah mu ni bilo dolgčas.

Kot pravi Robert, sta se z Nino tako zgodaj odločila za starševstvo, ker sta želela postati starša in pri tem neizmerno uživata. »Izzivov je veliko in se sproti pojavljajo vsak dan. Predvsem je pomembno poslušati otroka in delati na sebi. Vse se začne pri odnosu med partnerjema in zgledu, ki ga dajeta. Otroci sledijo našemu zgledu in nas ljubijo takšne, kot smo, zato jih ne smemo izdati.«