Zabava

Glasbeni festival uradno prestavljen

N.S.
20. 8. 2020, 21.33
Deli članek:

Po preložitvi letošnjega 29. Vurberškega festivala iz junija na začetek septembra so organizatorji bili primorani sprejeti še eno odločitev, ki je v tem času tudi povsem na mestu – festival je prestavljen na naslednje leto.

Gabrijel Toplak
Narodnozabavna glasba bo spet odmevala junija prihodnje leto.

Ljubiteljem narodnozabavne glasbe, ki jih na Vurberk ob festivalu pride tudi več kot tisoč, z vseh koncev naše domovine, mnogi pa tudi iz tujine, žal ne morejo zagotoviti tistega, kar vsi pričakujejo; dobre glasbe seveda ne bi manjkalo, toda na prvem mestu je tisto, kar je za vsakogar največje bogastvo – zdravje, seveda.

Vseh 14 ansamblov je torej udeležencev festivala, s tekmovalno skladbo pa bodo tudi na zgoščenki, ki je stalnica vseh dosedanjih vurberških festivalov. 

Virus, ki nas obkroža in ki zagotovo še ni rekel zadnje, je razlog za preložitev festivala in določitev novega datuma njegove izvedbe, kar pa tudi pomeni, da bo jubilejni, 30. Vurberški festival šele junija 2022. Znani so tudi že ansambli, ki se bodo potegovali za festivalske nagrade. Med 14 ansambli, ki bodo na dan državnosti, 25. junija 2021, ko bomo slavili 30 let države Slovenije, spomnimo pa, da je bil tudi prvi Vurberški festival posvečen prvi obletnici samostojnosti, nastopili na Vurberku, je kar deset debitantov, štirje pa so na festivalu že nastopili.