Decembra dedek

Vili Resnik pravi, da se zdaj lahko končno postara in popolnoma osivi

Eva Jandl
13. 8. 2020, 20.40
Deli članek:

Mladostni Vili Resnik, zaradi katerega se še danes marsikateri oboževalki zašibijo kolena, ko ji zapoje na rojstnem dnevu, bo konec leta postal dedek. »Končno,« pravi vesel.

Osebni arhiv
Pohvale, kako dobro je videti v kopalkah, ga zabavajo, pravi.

Glasbenik Vili Resnik (56) ostaja energičen in šaljiv, takoj nam je povedal, kaj ga trenutno najbolj zabava. »Ravnokar smo se z družino vrnili z morja, bili smo na Pagu. Zelo se zabavam ob člankih o meni v kopalkah – neverjetno, a tudi jaz imam kopalke, le kaj drugega naj oblečem za na plažo,« pove Vili v smehu in doda, da za mladostno postavo in duh skrbi tudi mlajša žena. Pohvali se še, da sicer pridno dela.

»Snemam novo pesem, ki bo izšla konec septembra. Delam naprej, čeprav je situacija za glasbenike trenutno res težka. Smo pa dovolj kulturni, da smo tiho,« komentira nič kaj rožnato stanje. »Ampak jaz imam srečo, mene rešujejo rojstni dnevi. Teh povabil in nastopov je veliko, tako da nisem popolnoma brez dela.« Ena največjih slovenskih glasbenih zvezd 80. in 90. let še pove, da se oboževalkam še vedno šibijo kolena pred njim, kot jim zapoje Vse najboljše.

NAJSTAREJŠA HČI V PRIČAKOVANJU

Osebni arhiv
Z družino je preživel dopust na Hrvaškem.

Nato pa ga vprašamo, ali drži govorica, ki nam je prišla na uho: da mu lahko čestitamo, saj naj bi še letos postal dedek. Presenečeno odgovori: »Ste že izvedeli? Res je, dedek bom, najstarejša hči je noseča. Kaj naj rečem ... Končno, pri mladini danes ne veš, kdaj se bodo odločili za otroke. Situacija je težja, kot je bila pri nas, ki smo imeli otroke pri 22 letih; težje je dobiti službo in priti do stanovanja. Hči je zdaj stara 32 let. Dedek bom postal decembra, pri 57 letih. No, ampak zdaj se počutim starega. Pustil si bom belo brado in se končno postaral,« se še pošali.

Poleg vnuka ali vnukinje sicer Vilija pomlajuje tudi mlajša žena Tamara, s katero se je preselil na Primorsko in ima dva otroka, Manjo in Matiasa, iz prvega zakona z Mojco pa ima prav tako dva otroka, Saro in Timoteja.