Prestiž

FOTO: To je novi dom princa Harryja in Meghan Markle

J.P.
13. 8. 2020, 09.16
Posodobljeno: 13. 8. 2020, 09.26
Deli članek:

Iz enega dvorca v drugega

Profimedia
Vila, ki je postala njun dom.

Novica, da sta princ Harry in njegova soproga Meghan Markle en kalifornijski dom, ki sicer ni bil njun, zamenjala za drugega, ki je, je še dokaj sveža, čeprav selitev, opravljena enkrat v začetku julija, morda ni več. In če včeraj o sami nepremičnini ni bilo znanega kaj dosti – z izjemo cene, ki pa se je do danes že spremenila –, lahko danes razkrijemo več.

Prestiž

Zakonca sta si v Santa Barbari omislila vilo z devetimi spalnicami in šestnajstimi kopalnicami. 18. junija sta zanjo odštela skoraj 12 milijonov in pol evrov. Dobrih 1600 kvadratnih metrov veliko domovanje stoji na posesti, veliki skoraj 22.000 kvadratnih metrov.

Do vile vodi dovoz, na katerim obok tvorijo krošnje drevoreda. V rezidenci je mogoče najti knjižnico, pisarno, bazen s savno, telovadnico, igralnico, kino, vinsko klet in garažo, v kateri je prostora za pet jeklenih konjičkov.

Na posestvu so zelenice, nasadi vrtnic, cipres in sivke, stoletne oljke, igrišče za tenis in prostor za čajanke, otroška hišica in bazen. Pozabiti ne gre niti na hišo za goste z dvema spalnicama in dvema kopalnicama.

Posestvo je umeščeno ob zasebno cesto v prestižni soseski Montecito. Skoraj vsa tamkajšnja domovanja so zasnovana z zasebnostjo v mislih, kar pomeni dolge dovoze in visoke ograde.

Relativno poceni

Mlada družinica tako živi le lučaj od oceana, hrbet pa ji krijejo gore. Do severa Los Angelesa imajo približno 90 minut in štiri ure do San Francisca.

In čeprav se cena za vilo, zgrajeno leta 2003, zdi astronomska, je v primerjavo s tisto, ki jo je za nepremičnino maja 2009 odštel prejšnji lastnik, relativno ugodna. Takrat je namreč stala več kot 21 milijonov evrov.

Več fotografij si lahko ogledate v spodnji galeriji.