Najbolje plačani igralec

Dwayne Johnson drugo leto zapored zaslužil največ

J.P./STA
12. 8. 2020, 11.13
Posodobljeno: 12. 8. 2020, 11.16
Deli članek:

Na prvo mesto Forbesove lestvice najbolje plačanih igralcev se je drugo leto zapored uvrstil Dwayne The Rock Johnson z zasluženimi 87,5 milijoni ameriških dolarjev. Od tega mu jih je 23,5 milijonov prinesel Netflixov prihajajoči akcijski triler Red Notice. Za visoke zaslužke večine zvezdnikov na lestvici je zaslužen ravno Netflix.

Profimedia
Dwayne Johnson

Na drugo mesto se je z 71,5 milijoni dolarjev uvrstil Ryan Reynolds, od tega mu jih je 40 milijonov izplačal prav velikan pretočnih vsebin Netflix. Sledeča mesta na Forbesovi lestvici so z več kot 50 milijoni dolarjev zaslužka zasedli Mark Wahlberg, Ben Affleck in Vin Diesel.

Na šestem mestu je bil z 48,5 milijoni dolarjev bollywoodski zvezdnik Akshay Kumar, ki je večino denarja zaslužil z oglaševanjem raznovrstnih izdelkov, med njimi multivitaminov in čistilnih sredstev za stranišče.

Zadnja štiri mesta na lestvici desetih najbolje plačanih igralcev so zasedli Lin-Manuel Miranda, Will Smith, Adam Sandler in Jackie Chan. Nihče od njih ni zaslužil manj kot 40 milijonov dolarjev.

Skupno je deset najbolje plačanih igralcev zaslužilo 545,5 milijonov dolarjev, od tega je Netflix prvim šestim na Forbesovi lestvici izplačal 140,5 milijonov dolarjev.

Trenutno revija Forbes še ni objavila letošnje lestvice najbolje plačanih igralk, je pa lansko leto s 56 milijoni dolarjev prvo mesto zasedla Scarlett Johansson.