NEUTRUDNA

Radijska voditeljica je spala v »hotelu Aktual«

N.S.
7. 8. 2020, 06.58
Deli članek:

Ko nekdo zares z veseljem opravlja svoje delo, mu ni nič težko. In to je včeraj dokazala priljubljena voditeljica na Radiu Aktual Anita Gošte, ki je z vsemi močmi pripravljala oddajo, posvečeno pokojnemu hrvaškemu zvezdniku Rajku Dujmiću.

Revija Zvezde
Anita Gošte je brez problema delala vso noč ter le za uro in pol zaspala kar na kavču na Radiu Aktual.

Z glasbeno urednico in voditeljico Anito Gošte smo poklepetali po koncu včerajšnje oddaje, ki jo je pripravljala vso noč, zaradi česar je spala le dobro uro.

»Drži, res sem prespala na radiu in moram reči, da je tale naš hotel Aktual prav udoben. (smeh) Ampak do urice in pol spanja na kavču ob treh zjutraj je bila kar dolga pot. Ko sem izvedela za žalostno novico o smrti Rajka Dujmića, sem se kar zakopala v delo. Kot glasbena urednica sem pripravila pesmi za ves dan. Pa ne samo pesmi Novih fosilov. Rajko je ustvarjal tudi za druge, Nedo Ukraden, Srebrna krila, Jasmina Stavrosa ..., Jasni Zlokić je napisal Skitnico! Za oddajo sem snemala s Sanjo Doležal, Vladom Kalemberjem, Jasno Zlokić in drugimi glasbeniki, posebej pa me je do solz ganil Jasmin Stavros, ki se je dobesedno zjokal. Bila sta nerazdružljiva prijatelja. Dejal mi je, da je bil Rajko vizionar in da zaradi njega obstaja Jasmin Stavros, in povedal anekdoto o tem, kako je nastala pesem Umoran. Rajko ga je enkrat po nastopu vprašal: 'Kako si, Jasmin?' Pa mu je Jasmin odgovoril: 'Umoran ko pas.' Rajko pa je rekel: 'Super, bova napisala kar pesem!'« je povedala Anita, ki je tudi sama velika oboževalka pokojne glasbene legende. »Mislim, da se bomo glasbene veličine Rajka Dujmića šele začeli zavedati. Avtorji so nekako vedno v ozadju, zato se mi zdi prav, da jih predstavimo. Skozi pesmi. Več kot 1800 jih je napisal Rajko. Z veliko od njih sem odraščala tudi jaz, zagotovo pa je naša največja kolektivna uspešnica Za dobra stara vremena,« je še dejala Anita, ki se je včeraj po koncu službe tudi zasluženo lahko naspala.

Hvaležna

Anita se je zahvalila tudi svojemu sodelavcu in sovoditelju Aktualove Galame. »Včerajšnja oddaja je bila posvečena Rajku. Kar zadeva voditeljski oziroma programski del, pa moram reči, da imam prekrasnega sodelavca Deana Windischa, ki mi je pomagal urejati stike z ljudmi, povezanimi z Rajkom – od Sanje Doležal do Jasmina Stavrosa.«