"Nekomu bo spet pomagal"

Dujmićevi so se odločili, da bodo Rajkove organe darovali: "Tako bo živel še naprej"

A.S.
5. 8. 2020, 08.34
Posodobljeno: 5. 8. 2020, 09.24
Deli članek:

"Ponosen sem na družino, ki se je odločila, da bo darovala njegove organe, ker bo Rajko tako še naprej živel in spet nekomu pomagal".

Mediaspeed
Rajko Dujmić s soprogo Snežano

Kot smo poročali včeraj, je v 66. letu starosti je preminil glasbenik, član skupine Novi Fosili, Rajko Dujmić. Spomnimo: Dujmić je podlegel težkim poškodbam, ki jih je zadobil v prometni nesreči, ki se je zgodila v četrtek, na območju Gorskega Kotarja. 65-letni glasbenik s ceste zapeljal 11 metrov v globino, medtem ko se je vozil po darilo za svojo dolgoletno izbranko Snežano. Praznovala sta namreč 38. obletnico svoje ljubezni, Rajko pa jo je hotel presenetiti z romantično večerjo.

Rajko je imel zlomljeni rebri in hude poškodbe glave. Preminil je v reški bolnišnici. 

Hrvaški portal 24sata pa poroča, da se je družina odločila, da bodo Rajkove organe darovali ter tako nekomu rešili življenje.

"Na stotine dni in stotine noči sva preživela skupaj. Nikoli nama ni bilo dolgčas, v 35 letih se niti enkrat nisva sprla. Ponosen sem na družino, ki se je odločila, da bo darovala njegove organe, ker bo Rajko tako še naprej živel in nekomu spet pomagal," je povedal sloviti hrvaški avtor Neno Ninčević, ki je bil en od najboljših prijateljev Rajka Dujmića.