V GORAH

Jernej Tozon razmišlja, da bi se spet odpravil v vrtec

Eva Jandl
5. 8. 2020, 06.49
Deli članek:

Pevec popularnih Čukov čaka, da bo spet lahko stopil na oder, medtem pa se potepa po naših hribih in gorah; na morje se bo odpravil, ko gneče ne bo več.

Osebni arhiv
Jernej poletje preživlja v gorah, kjer je klima prijetna in ni gneče.

Čeprav je Jernej Tozon prepoznaven obraz, saj je že pred 12 leti postal pevec Čukov, kjer je zamenjal Marka Vozlja, pa ostaja skromen in prijazen fant, ki se najraje potepa po hribih. »Na morju sem že bil s prijatelji, z mojo Evo pa bova odšla kasneje, ko ne bo več takšne gneče. Sicer pa, doma je najlepše,« nam je povedal. »Zdaj veliko hodim po hribih, z Evo bova kmalu spet za nekaj časa odšla v Bovec, kjer je tudi klima v teh vročih dneh bolj prijetna.«

Sicer pa izbira manj obljudene poti, saj ima rad mir in čas, da razmisli, da si prečisti glavo in misli. Tega ima zadnje čase res na pretek, saj so glasbeniki tisti, ki so zaradi situacije z virusom še vedno doma. »Majčkeno smo pozabljeni od države,« pravi Jernej. »Razmišljam celo, da bi spet odšel v vrtec malo pogledat, in da kaj zaigram otrokom.« Jernej je bil namreč, še preden je postal pevec pri Čukih, redno zaposlen kot vzgojitelj v vrtcu, kjer je zelo užival v delu z otroki, s seboj v službo pa je večkrat vzel kitaro in bil tako pri otrocih kot starših zelo priljubljen.

Osebni arhiv
S svojim dekletom Evo med letošnjim oddihom – doma.

Upa na podmladek

Postavni Jernej nam je še povedal, da se s Čuki večkrat slišijo. »A do nadaljnjega ne vemo, kaj se bo dogajalo, zato ustvarjamo naprej in čakamo.« Zasebno je Jernej že nekaj let srečen s svojim dekletom Evo, s katero sta se skupaj tudi preselila. O poroki še ne razmišljata, a načrtujeta nekaj drugega. »Pogovarjava se predvsem o širitvi družine,« še pravi Jernej, ki tudi upa, da se bo lahko čim prej vrnil na oder.