OBTOŽBE

»Ona je poden od človeka, delati z njo je kot v peklu«

N.S.
4. 8. 2020, 20.50
Deli članek:

Čeprav velja za eno najboljših in najbolj zabavnih voditeljic dnevnih pogovornih šovov, se je Ellen DeGeneres znašla v zelo neprijetni situaciji. Številni sodelavci so jo javno obtožili neprimernega vedenja, rasizma in še mnogo hujših stvari.

Profimedia
Voditeljici je žal za vse obtožbe, zdaj se ji trese tudi stolček!.

Voditeljica Ellen DeGeneres svoje oboževalce in gledalce vedno očara s prijaznostjo in preprostostjo. A zdaj, kot kaže, je resnica čisto drugačna, saj Ellen obtožujejo, da je prava »hladna in neprijazna pošast«.

Najprej je svojo slabo izkušnjo z Ellen delila znana modna blogerka Nikkie de Jager: »Bolj hladne osebe še nisem spoznala. Lepo je, če gosta pred nastopom pozdraviš. Ellen tega ni naredila. Kot kaže, je v čisto drugem svetu.« Potem je svojo zgodbo predstavil tudi osebni varnostnik voditeljice, ki je potrdil ne preveč prijazen odnos voditeljice do drugih ljudi, ki so obtožbe potrdili. »Ellen je bila edina oseba, za katero sem bil zadolžen – in dodeljen sem bil že kar nekaterim zvezdnikom –, ki si nikoli ni vzela časa, da bi me pozdravila,« je takrat povedal Majercak.

Pridružili so se mu tudi preostali uslužbenci, ki so potrdili, da je vsakodnevno sodelovanje z Ellen mučno, vključevalo pa naj bi tudi rasistične pripombe. Ellen DeGeneres se je po več tednih, celo mesecih obtožb o toksičnem delovnem okolju končno opogumila in za medije dala uradno izjavo, v kateri se opravičuje za nastalo situacijo. »Nekega davnega dne sem na prvem sestanku naše oddaje vsem povedala, da bo to delovno okolje prostor sreče. Očitno je, da se je nekaj spremenilo, in zelo sem razočarana, da se je to zgodilo. In za to mi je žal. Kdorkoli me pozna, ve, da sem pravo nasprotje tega, kar se govori,« je povedala igralka, komičarka in voditeljica.

BO IZGUBILA SLUŽBO?

Vse obtožbe zoper voditeljico so resno vzeli tudi pri produkcijski hiši Warner Bros in so že uvedli notranjo raziskavo, zdaj pa se že govori, da so se vodilni ustvarjalci programa pričeli pogovarjati tudi o drugih možnostih. James Corden, ki vodi The Late Late Show na mreži CBS, bi lahko kaj hitro premešal štrene stalnici NBC The Ellen DeGeneres Show. Vodilni na mreži, kjer je dolga leta kraljevala prav Ellen, vidijo Jamesa Cordena kot »dolgoročnega naslednika«. Zaradi vseh obtožb in informacij, ki prihajajo v javnost v teh dneh, je iskanje nekoga, ki bi lahko zamenjal Ellen, vroča tema.

»Težave, s katerimi se šov sooča, so vse skupaj pospešile in spodbudile ustvarjalce, da pričnejo v prihodnost gledati že danes. James Corden je bil pod drobnogledom kot mogoči naslednik priljubljene voditeljice, še preden so na dan prišle govorice in obtožbe,« je povedal vir s televizijske mreže. Se »nesramni« voditeljici res trese stolček in bo kmalu ostala brez oddaje?