Po horoskopu: kozoroginja

Vzdevek: mami me kliče Špeluška in Špelka, prijatelji pa Špeli, Grošeljca in Grošla – zadnja dva mi nista niti malo všeč (smeh)

Najljubša hrana: mamina goveja juha

Najljubša pijača: fanta

Komu najbolj zaupate?
Svoji mami. Z njo delim vse, tako dobre kot slabe stvari. Vem, da se lahko vedno zanesem nanjo, in ker se tudi ona lahko vedno zanese name, bi lahko rekla, da nisva samo mati in hči, ampak tudi najboljši prijateljici.

Kaj je največja neumnost, ki ste jo naredili do danes?
To je bila in še vedno občasno je, da ne poslušam vedno svoje intuicije. Pa tako zelo ima prav!

Kateri film se vas je najbolj dotaknil?
Več filmov me je ganilo, najprej mi padeta na misel Ob tebi (Me Before You) in Zvezda je rojena (A Star Is Born).

Zadnja kazen, ki so vam jo napisali policisti, je bila ...
Ker vozim po predpisih, se ne spomnim, kdaj je padla zadnja kazen od policistov, so me pa cestni redarji že večkrat oglobili. Nazadnje pred dvema mesecema v Bohinju, ko sem za pet minut prekoračila parkirno uro.

Katero nadnaravno moč bi imeli in zakaj?
Želela bi si postati nevidna in se vsaj za en dan preslikati v domove določenih oseb, spremljati njihove debate in jim kaj ušpičiti. (smeh)

Kdaj ste nazadnje nekaj naredili prvič in kaj je to bilo?
Letošnje poletje ogromno stvari počnem prvič. (smeh) Prejšnji teden sem denimo prvič vejkala (wake) in ugotovila, da je to moj novi najljubši poletni šport.

Najbolj nenavadno darilo, ki ste ga dobili v življenju?
Najbolj nenavadno in hkrati izvirno darilo sem dobila za 30. rojstni dan. Od moje prijateljice Nine Šušnjara in ekipe. Podarili so mi zgoščenke z mojo glasbo in podobo, ker so menili, da bi bil že čas za lastni album.

Na kosilo se vam povabi nekaj estradnih prijateljev. Kaj bi jim skuhali?
Za predjed bi naredila tunin namaz, za sladico jagodni tiramisu ... Za vmes bi pa poklicala dostavo hrane, ker doma nimam pečice. (smeh)

Če bi lahko postali žival, katero bi izbrali in zakaj?
Delfin, ker je morje tudi moj naravni habitat. (smeh)

Kaj je bila zadnja stvar, ki vas je spravila ob živce?
Ker sem zadnje dni ogromno na cesti, predvsem na poti na morje, me iritirajo gneče na cesti in pa – tako kot predvidevam, da vse – negotova situacija, ki je posledica koronavirusa.