Tako kot slovenski glasbeniki so se tudi njihovi hrvaški kolegi znašli v situaciji, ko enostavno ne morejo nastopati in tako zaslužiti za kruh.

In čeprav imajo naši južni sosedi vseeno kar nekaj koncertov in nastopov, za kar prejmejo kar zajeten kupček denarja v primerjavi z našimi glasbeniki, se hrvaški zvezdniki vseeno pritožujejo, da je premalo prihodka in da ne vedo, kako naprej. Pred dnevi je Nina Badrić hrvaški vladi namenila nekaj besed in prosila za razumevanje, da se zdi, da so glasbeniki edini ostali pozabljeni v času epidemije. »Zdi se mi, da je to edini poklic, ki je še vedno v karanteni in kjer še niso sprejeti ukrepi ter pogoji, pod katerimi bi mi lahko nastopali. To ni hobi, za vse tiste, ki mislite, da smo se ves čas samo malo zabavali. To je zelo težko in odgovorno delo, od katerega pa nisem samo jaz finančno odvisna, temveč tudi drugi. Odgovorna sem za ljudi, ki me spremljajo na moji poti,« je zapisala pevka in ob tem omenila svojo spremljevalno skupino, medijske predstavnike, menedžerje in druge.

severina
Instagram
Severina, ki je tudi zaprosila za državno pomoč, takole uživa na luksuznih počitnicah.

SARKASTIČNI KMETJE

Prav ta izjava Nine Badrić, ki na koncert zasluži nekaj tisoč evrov, je bila povod, da je bila napadena na družbenih omrežjih: »Čez nekaj dni pobiramo krompir v okolici Bjelovarja, zato pozivam Nino, Severino, Majo, modnega mačka in ostale estradnike, ki so vzeli državno pomoč štiri tisoč kun (kar znaša 526 evrov), da pridejo in pomagajo na polju. Gospa Badrić lahko celo obleče obleko za več tisoč evrov, s katero se je še prejšnji mesec hvalila v medijih. Ji pa svetujemo, naj razmisli o opravi, saj je na njivah blato.«

Maja Šuput
Facebook
Pevka Maja Šuput vsak dan objavlja utrinke iz razkošnih počitnic, čeprav se pritožuje, da potrebuje denarno pomoč.

Po tem komentarju so se številni glasbeniki tako znašli v nemilosti lačnega ljudstva, sledile so namreč še druge ponudbe širom Hrvaške. Javili so se kmetje iz Osijeka, Zagreba in Zadra ter pevkam ponudili delo, če jim je dolgčas.