življenjsko ogrožen

Nekdanji vodja Novih fosilov v komi pristal na dan, ko bi s soprogo praznovala obletnico

A.S.
31. 7. 2020, 07.23
Posodobljeno: 31. 7. 2020, 13.21
Deli članek:

Rajko je želel soprogo Snežano pesenetiti z romantično večerjo v eni od restavracij.

Mediaspeed
Rajko Dujmić in soporoga Snežana

Spomnimo:

Včeraj je v popoldanskih urah v Gorskem kotarju na Hrvaškem prišlo do prometne nesreče, v kateri se je hudo poškodoval hrvaški pevec Rajko Dujmić. Nekdanji vodja zagrebške pop skupine Novi fosili je sedel za volanom vozila znamke VW Tiguan in nenadoma zdrsnil s ceste, vozilo pa je pristalo na strmem pobočju. Policijskega poročila o nesreči še ni, medtem ko hrvaški mediji poročajo o prehitri vožnji Rajkova soproga Snežana trdi,  da je Rajka zaslepilo močno sonce.

65-letni Dujmić je s hudimi poškodbami glave hospitaliziran na oddelku intenzivne nege v bolnišnici na Reki;  ima tudi nekaj zlomljenih reber."Nudimo mu celotno medicinsko oskrbo, kar lahko rečem je le, da je njegovo življenje ogroženo," je o zdravstvenem stanju pevca povedala zdravnica dr. Mirna Bobinac.

Do nesreče je sicer prišlo na obletnico zakoncev Dujmić: spoznala sta se pred 38 leti. Rajko je želel soprogopesenetiti z romantično večerjo v eni od restavracij. Pred tem se je usedel za volan tiguana, da bi ji v Delnicah kupil darilo.

Portal 24sata poroča, da so se pri trčenju sprožile zračne blazine, Dujmić pa je zavest izgubil v reševalnem vozilu. Od takrat se zdravniki borijo za njegovo življenje.