ČUSTVENA

Ganljiva čestitka Ane Dolinar

E.J.
29. 7. 2020, 21.30
Deli članek:

Po splavu v visoki nosečnosti je igralka Ana Dolinar pred enim letom rodila sina Luna. Za čestitko mu je zapisala nekaj nasvetov za prihodnost.

Šimen Zupančič
Materinstvo jo najbolj osrečuje.

Eno leto je že minilo, odkar smo poročali, da je gledališka in filmska igralka Ana Dolinar (37) kar doma povila svojega drugega otroka, sina Luna. Porodu je prisostvovala cela družina, hčerki Ronja in Nana Ama, ki sta jo igralka in njen mož, režiser Sebastijan Horvat, posvojila pred petimi leti v Gani, pa še babica in doula. Pred leti je Ana doživela splav v visoki nosečnosti, kar jo je zelo potrlo, zato sta z možem nekaj časa razmišljala o posvojitvi še enega otroka. Kljub vsemu je Ana kmalu zatem zanosila in se odločila za porod brez porodnišnice. Materinstvu je zelo predana in je ob prvem letu svojega sina delila čustven zapis, ki je ganil mnoge njene prijatelje in oboževalce.

Mediaspeed
Še noseča Ana z možem in hčerkama

O LJUBEZNI

Tako je Ana zapisala, da je Lun deček, ki zelo malo joka. »Največje darilo, ki sem ti ga lahko dala, je bil tvoj nežen, miren, mehek prihod na ta svet. In te mehkobe se je nalezlo celotno leto. Kot bi čas stal v tem letu. Nikamor se nama ni mudilo – in še vedno se nama ne,« svoje intimne misli deli Ana in za konec hudomušno dodaja: »Ne maraš igrač iz trgovine, raje imaš posode, pribor in palice. In žoge. Tvojo ljubezen do žog premaga samo še ljubezen do Žaksa in Šoše, naših dveh muck. Nekoč ti bom povedala, da ljubezen ni obojestranska. Obdrži ogenj v sebi in ostani divji. Ostani čisto svoj, ne glede na mnenja drugih.«