ŠKANDAL

Je princ res zalezoval svojo zdajšnjo soprogo?

N.S.
29. 7. 2020, 20.30
Deli članek:

V Združenem kraljestvu te dni odmeva knjiga o britanskem princu Harryju in njegovi ženi Meghan Markle, ki sta januarja zapustila kraljevo družino. V knjigi je zapisanih veliko stvari, ki vzbujajo veliko pozornosti, govori pa se celo, da sta bila zakonca vpletena v nastanek nove knjige.

Profimedia
Princ Harry je že pred leti na skrivaj na spletu sledil svoji zdajšnji ženi.

Kraljevi par je sicer ovrgel govorice o tem, da sta bila vpletena v nastanek nove knjige, ki pripoveduje zgodbo o njunem življenju v kraljevi družini. Avtorja knjige z njima nista opravila nobenega intervjuja, informacije pa sta črpala pri njunih prijateljih ter zaposlenih v domovanju britanske kraljeve družine.

Pisca knjige, Omid Scobie ter Carolyn Durand, opisujeta naraščajočo napetost med kraljevim parom in preostalimi člani britanske družine modre krvi. Vojvoda ter vojvodinja sta se v času, ko sta še živela s Harryjevo družino, počutila, kot da ju ne jemljejo resno in da prek medijev o njiju lansirajo različne neresnične zgodbe.

SKRIVNOSTNI PRINC

V knjigi celo piše, da je Meghan, ki je bila pred poroko s princem navdušena uporabnica družbenih omrežij, začela slediti profilu z imenom »@SpikeyMau5«, katerega lastnik naj bi bil princ Harry. Med drugim navajajo, da je Harry prišel na idejo za uporabniško ime, ker je ljubitelj house glasbe, in da se Mau nanaša na njegovega najljubšega didžeja DeadMau5. Profilna slika uporabniškega računa je bila menda čelada v obliki miške. Vzdevek »Spikey« naj bi bil že vrsto let priljubljena izbira vojvode Sussekškega, bil je celo vzdevek, ki so ga Harryju nadele varnostne službe iz londonskega okrožja Scotland Yard. Preden je bil profil izbrisan, so bili na profilni sliki prikazani trije moški v panamskih klobukih, fotografirani pa so bili v hrbet v apartmaju hotela MGM Grand Las Vegas. »Spike Wells« naj bi se nahajal v Maunu v Bocvani, kar nakazuje na povezavo do njegove ljubezni do Afrike.