V svoji dolgi glasbeni karieri je Alfi izdal več plošč z zabavno, narodnozabavno glasbo, snemal je tudi z Big Bandom. Zdaj zbira najrazličnejše posnetke za oddajo o svojem glasbenem popotovanju in odkriva spomine, na katere se ni spomnil že 30 let. »Ko se tako oziraš desetletja nazaj, vidiš, kako se je svet spremenil,« pravi. 

Legendarnega pevca Alfija Nipiča (75) smo ujeli med urejanjem okolice hiše. »Večinoma sem doma, zadržujem se okoli hiše, saj temperatura korone spet raste. Upoštevam nasvete zdravstvenih strokovnjakov in pazim nase,« pravi Alfi in nam razkrije, s čim se je v resnici ukvarjal zadnje tedne. »Kot veste, sem bil dve leti dopisnik iz Štajerske za slovensko televizijo in ta novinarska žilica me ni nikoli popolnoma izpustila. Zdaj sem ravno posnel prvo oddajo z naslovom Alfi po Sloveniji. Z njo predstavljam vse lepote Slovenije, saj se mi zdi, da se Slovenija premalo promovira tako doma kot v tujini. Cela Slovenija skriva mnogo lepot, pri nas pa vedno izpostavijo le Bled in Bohinj. Tako sem prvo oddajo posnel v Lenartu v Slovenskih Goricah, ki je nam Štajercem še posebno pri srcu. Predstavil bom skrite lepote Slovenije in pokazal, da se lahko dopust preživi tudi doma, v Sloveniji. Že z Avseniki smo posneli svoje videospote na najlepših krajih po Sloveniji in to okronali s ploščo Biseri Slovenije.« Alfi še dodaja, da bo oddaja na sporedu septembra, gre pa za televizijsko oddajo, vendar v tem trenutku še ne more povedati, na kateri televizijski postaji jo bomo lahko gledali. 

BIOGRAFIJA IN ŠE ENA ODDAJA

In ker Alfi med karanteno ni prav nič počival, nas je razveselil še z novico, da je skoraj dokončal svojo avtobiografijo. »Knjiga bo izšla skupaj s ploščo ob 60. obletnici mojega glasbenega delovanja. Na plošči bodo moje najuspešnejše pesmi, tako zabavne, narodnozabavne in tudi tiste, ki sem jih snemal z Big Bandom. Takrat pa bo na sporedu tudi televizijska oddaja o moji glasbeni poti. Že vse od začetkov sem zbiral in shranjeval posnetke, snemal sem tudi na Floridi in v Avstraliji. Od agencije pa zdaj tudi dobivam še druge stare posnetke in obujam spomine, kako je bilo pred 20, 30 leti in kako je zdaj. Tega sem se zelo resno lotil in upam, da bo oboje pripravljeno do jeseni oziroma novega leta.«