FILMSKI POKLON

Obletnica smrti: v sredo bo marsikdo gotovo potočil solze

N.S.
27. 7. 2020, 20.00
Deli članek:

Pred dvema letoma se je po boju s hudo boleznijo poslovil legendarni dalmatinski glasbenik Oliver Dragojević, ki mu bodo v sredo posvetili premiero filma, v katerem nepozabnega glasbenika opisujejo tisti, ki so ga najbolje poznali.

Mediaspeed
Legendarni glasbenik Oliver Dragojević

Režiser ekskluzivnega biografskega filma Toni Volarić je povedal, da pričakuje, da bo ob premieri 29. julija ob ogledu filma marsikdo tudi zajokal.

Biografski film se dotakne tudi dejstva, da je bil Oliver najsrečnejši, ko je sedel za klavir ter ko je bil obkrožen z družino in vnuki. »Verjamem, da bodo mnogi ob gledanju filma jokali,« je še napovedal avtor zgodbe, ki pripoveduje o življenju nepozabne pevske legende.

V filmski ekranizaciji sodelujejo Oliverjeva soproga Vesna, prijatelji, pevski kolegi Zlatan Štipišić - Gibonni, Zorica Kondža, Tedi Spalato ter drugi. »Odkar je odšel, nimam nikogar. Nimam več nikogar, ki bi ga lahko poklical, da bi poklepetala,« je v dokumentarnem filmu o življenju legendarnega glasbenika Oliverja Dragojevića z žalostnim glasom dejal njegov prijatelj in pevski kolega Gibonni. Kot poročajo hrvaški mediji, se tako glasi le eden od stavkov pevčevih najtesnejših prijateljev, ki bodo objavljeni ob drugi obletnici njegove smrti. Film iz serije In porina dobi ... bo v javnosti prikazan 29. julija in je delo režiserja Tonija Volarića, ki je pred premiero povedal: »Film smo začeli snemati 25. marca v Veli Luki, še posebej pa sem hvaležen Oliverjevi ženi Vesni, da nas je spustila v njihovo hišo. To je hiša, v kateri je Oliver živel preteklih nekaj let, ker ni več želel spati na ladji. Prej so namreč imeli hišo v notranjosti mesta in je Oliver takrat, ko je šel lovit ribe, prespal kar na ladji.« Dodal je, da je bil Oliver ne glede na slavo in denar običajen človek. Bežal je od statusa zvezde in se trudil biti običajen, to pa mu je lahko uspevalo samo na morju, so še zapisali v napovedniku filma, ki bo zagotovo doživel velik odziv gledalcev vseh držav nekdanje Jugoslavije. »V filmu je soproga Vesna povedala, da so Oliverja vsi spraševali, zakaj tako pogosto odhaja na morje, še posebej januarja, ko je tako hladno. Odgovoril je, da zato, ker takrat ničesar ne sliši,« je dejal režiser filma in povedal, da je bil Oliverjev cilj vedno zgolj pobeg od hrupa in poslušanje tišine morja.