Tarapana Band

Pred snemanjem v Sloveniji še na test za covid-19

Eva Jandl
26. 7. 2020, 19.28
Posodobljeno: 26. 7. 2020, 21.07
Deli članek:

CMC festival v hrvaških Vodicah privablja najboljše glasbenike v regiji, med njimi tudi Tarapana Band. S pevcem Franom smo se pogovarjali o novi pesmi in snemanju v Sloveniji.

Osebni arhiv
Pevec Tarapane Frano rad zapoje v živo, tudi po telefonu.

Tarapana Band iz Hrvaške, kjer eno četrtino skupine predstavlja tudi Slovenec Rok Maver, je na Radiu Aktual predstavil novo pesem z naslovom Oprosti mi, majko, s katero bodo nastopili na CMC festivalu v hrvaških Vodicah, Radio Aktual pa je medijski pokrovitelj te največje glasbene prireditve v regiji.

S Franom Peharjem, pevcem skupine, smo se pogovarjali po telefonu, javil se nam je z dopusta na Hrvaškem. »Ta pesem je prvi singel za novi album, z njo pa bomo septembra tudi nastopili na CMC festivalu Vodice. Predstavili smo jo na Radiu Aktual, videospota pa še nismo posneli. Lahko pa povem, da bomo snemali v Sloveniji, natančneje v Portorožu, in to verjetno že naslednji teden. Zato se moramo zdaj vsi pred vstopom v Slovenijo testirati za covid-19,« nam je dobre volje povedal Frano.

Radio Aktual
Tokrat se Tarapana Band na Radiu Aktual ni oglasil v studiu, ampak prek telefona.

»Lahko se pohvalim, da je naš zadnji album že tri mesece najbolj prodajan na Hrvaškem, in zelo smo veseli, da pripravljamo že novega. Veseli smo tudi, da bomo spet nastopili na CMC festivalu v Vodicah, kjer smo nastopili že lansko leto, in to s Slovenko Nino Donelli, s katero smo zapeli pesem Genijalno. Pesem je bila hit lanskega festivala,« se spominja Frano. »Letos pa bo vse zagotovo malo drugače, saj se je zgodil koronavirus.«

Osebni arhiv
Lansko leto je Tarapana Band na CMC festivalu nastopil skupaj s slovensko pevko Nino Donelli.

Prvi koncert po koroni

Frano nam je še povedal, kakšno je stanje z glasbeniki in glasbenimi nastopi na Hrvaškem. »Kot vsepovsod so tudi pri nas bili do nedavnega prepovedani koncerti in nastopi, vendar se situacija izboljšuje. Veseli smo, da bomo čez nekaj dni imeli prvi koncert po koroni. Zdaj je najbolj važno, da ostanemo zdravi, da bi kmalu dobili cepivo in da bi se situacija umirila.«

Po dopustu bo Tarapana Band posnel še en videospot, nato pa se bodo odpravili na CMC festival v Vodice.