»SVET SE VEDNO ZNOVA RESETIRA«

Mojca Mavec o novi realnosti potovanj

Eva Jandl
26. 7. 2020, 14.28
Posodobljeno: 26. 7. 2020, 14.30
Deli članek:

S prekaljeno popotnico in televizijsko voditeljico o tem, katere destinacije so zaradi epidemije prišle v ospredje in ali je to priložnost za Slovenijo.

Osebni arhiv
Mojca meni, da bodo zdaj v ospredje prišle stranpoti.

S televizijsko voditeljico in popotnico Mojco Mavec smo se pogovarjali o prvem potovanju po tem, ko so se znova odprle meje – se bo kam odpravila? Potovanja so se spremenila po septembru 2001, kako meni, da bo drugače zaradi pandemije? »Še čakam, stvari se dnevno spreminjajo. Za oddajo Čez planke bi morala letos posneti vsaj štiri destinacije, najbolj mi je žal, ker bo odpadel Nepal. Verjetno bom ostala nekje v regiji, tu imamo srečo, da smo na območju, kjer smo relativno dobro obvladovali epidemijo. Odpirajo se Češka, Poljska, Baltik, celo Gruzija, ena od priljubljenih destinacij tudi za Slovence v zadnjih letih.«

»OSTANIMO POZITIVNI«

Mojca meni, da je to priložnost tudi za Slovenijo. »V ospredje bodo prišle stranpoti. Vse bolj bodo aktualne destinacije s pristno naravo, kjer se bodo ljudje počutili varne, stran od gneče in velikih množic. Tu so velike priložnosti tudi za Slovenijo. Še pred nekaj meseci smo se nasmihali Azijcem, ki so hodili po Evropi z maskami, zdaj bo to nova normalnost. Cene letalskih vozovnic so že dražje, veliko prevoznikov ne bo preživelo krize. A svet se vedno znova resetira. Našli bomo nove rešitve. Ostanimo pozitivni,« pravi priljubljena voditeljica, ki je v zadnjem času postala tudi pomembna influencerka.