Na očeh javnosti

Slovenski zvezdniki v škandalih: od pljuvanja, pretepov do zapora

P.K.
25. 7. 2020, 07.49
Posodobljeno: 25. 7. 2020, 09.54
Deli članek:

Najprej smo jih gledali po televiziji, potem pa so začeli polniti stolpce črne kronike v časopisih. Nekateri so bili vpleteni v zelo resna kazniva dejanja.

Pop TV
Aneta Andollini je bila v Poreču odgovorna za pravo dramo.

Resničnostni šovi so v javno življenje izstrelili kar nekaj Slovencev. Mnogi od njih so pojavnost na televiziji izkoristili in si zgradili kariero, spet drugim je življenje zavilo povsem drugam. Nekateri so se srečali tudi z roko pravice. Nazadnje se je to zgodilo resničnostni zvezdnici Aneti Andollini.

Štiriintridesetletnica, ki smo jo spremljali v kar dveh resničnostnih šovih Survivor in Kmetija, je za veliko dvignjenega prahu poskrbela pretekle dni. Mati dveh otrok je v soboto proti večeru v Poreču na Hrvaškem povzročila prometno nesrečo, v kateri se je lažje poškodovana njena 31-letna sopotnica, prav tako Slovenka. Še prej pa je zelo objestno vozila; vijugala je po cesti in v nevarnost spravljala ostale udeležence v prometu.

Aneta Andollini, Survivor in Kmetija

Še večja drama se je zgodila po prometni nesreči, ko so na kraj dogodka prišli policisti. Štiriintridesetletnica je začela vpiti na može v modrem in jih zmerjati. V alkotest ni privolila. Potem ko se je začela odmikati od policijskega avtomobila, so morali policisti uporabiti prisilna sredstva. Takrat se je uprla, pljunila v enega od njih in ga ugriznila v ščitnik na nogi, drugega pa brcnila v glavo. Ves čas je vpila in policistom grozila s smrtjo: »Jeb*** bom mamo tistemu, ki me je vklenil. Maščevala se bom. Smeti policijske, vi ste živina. Ubila bom vas in vse vaše,« je njene besede povzel nek hrvaški medij. Po tem dogodku so jo prepeljali v psihiatrično ustanovo, policija v Poreču pa jo je zaradi napada na policista tudi kazensko ovadila. Zagovarjati se bo morala pred sodnikom.

Andollinijeva se je po incidentu oglasila na družbenem omrežju Instagram in prilila še malo olja na ogenj z novo izjavo. »Brez ličil in frizure, jeb* se mi, mamica lavica. Za vse radovedneže, ki mi želite toook slabooo, serjem vam v usta vsem. Vračam se močnejša iz vsega kot iz kakršnegakoli šova do zdaj. Ja, trgam in trgala bom, dokler bo kdorkoli roko name položil po krivem. Ljubim vas,« je zapisala.

Denis Toplak, Kmetija

Pop TV
Denis Toplak se je zapletel v fizični obračun, zaradi katerega je dobil pogojno kazen.

V črnih kronikah in zatem na sodišču se je znašel tudi zmagovalec prve sezone Kmetije: Nov začetek, Denis Toplak. Leta 2008 je bil vpleten v incident, pretep, ko je z nekim vrstnikom fizično obračunal, a menda je do napetosti prišlo, ker so ga provocirali. Nekemu fantu je takrat poškodoval zobe in nos. Dobil je dve leti pogojne kazni in skoraj 7000 evrov denarne kazni. Toplak je za medije večkrat povedal, da je to del preteklosti, da je šlo za napako, dejanje, ki se ga je pokesal. Povedal je, da je zdaj drugačen človek, da se je nekaj naučil iz tega, in ob tem nagovoril mlade, naj se ne zapletajo v kočljive zadeve, saj ne prinesejo nič dobrega.

Artur Štern, Kmetija

Mediaspeed
Arturja Šterna Slovenci dobro poznajo. Tudi po njegovih ekscesih v javnosti.

Precej kontroverzen je bil Artur Štern, doktor bioloških znanosti, magister medicinskih ved, doktor veterine, diplomant mednarodnega kurza mirovnih študij in metabiolog, ki je leta 2009 sodeloval v resničnostnem šovu Kmetija slavnih. Med drugim je pozornost javnosti pritegnil s pogostimi izpadi v vinjenem stanju in kar petimi porokami, predvsem je bil odmeven kratkotrajen zakon s pornozvezdnico La Toyo Lopez.

Ivona Pavlović, Bar

Facebook
Se je Ivona Pavlović poročila samo zaradi denarja?

Ivona Pavlović je tudi dvigovala prah. Roka zakona jo je dosegla, ker naj bi se leta 2014 poročila iz koristoljubja – zaradi denarja. Temnolasko je širša javnost spoznala v resničnostnem šovu Bar. Tam je priznala, da je kot 18. letnica skočila v zakonski jarem, vendar o tem ni bila preveč gostobesedna, čeprav so njeni sotekmovalci drezali vanjo. Bila naj bi ena od slamnatih nevest. Enakega dejanja je bilo obtoženih še več Slovenk, ki so se s tujci poročile le zato, da so moški iz nekdanjih republik Jugoslavije lahko prišli v našo državo. Moški iz BiH, Srbije in Črne gore so namreč s sklenitvijo zakonske zveze dobili dovoljenje za bivanje pri nas. Seveda so bile za to, da postanejo njihove žene, plačane. Pavlovićevi je grozila zaporna kazen do pet let za pomoč pri kaznivem dejanju prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, vendar do tega ni prišlo. Po poročanju nekaterih medijev je dobila samo pogojno in denarno kazen.

Mirela Lapanovič, Big Brother

Osebni arhiv
Kako se je razpletla tožba Mirele Lapanović proti srbski televiziji, ni znano.

Zmagovalka slovenske različice resničnostnega šova Big Brother leta 2016, Mirela Lapanović, se je leto pozneje prijavila še v en šov, resničnostno oddajo Pari na neki srbski komercialni televiziji. Trdila je, da naj bi jo v šovu omamili in ji storili silo. »Doživela sem posilstvo na televiziji z nacionalno frekvenco.« Odločila se je, da bo televizijo tožila, pri čemer jo je v postopku zastopala znana odvetniška družba Čeferin. Kako se je zadeva razpletla, ni znano. Mirela se zadnje čase javlja bolj z vestmi, da je srečna in zadovoljna v življenju, menda je več v tujini kot doma, med drugim veliko časa preživi v Budvi.

Fahrudin Čaušević - Faki, Kmetija

Mediaspeed
Fahrudin Čaušević - Faki iz šova Kmetija je sedel zaradi ropa na Ižanski cesti.

Z zmago v resničnostnem šovu Kmetija je Fahrudin Čaušević - Faki v žep pospravil 50 tisoč evrov, z do zdaj dokazanimi kaznivimi dejanji pa še precej več. Na sodišču se je med drugim znašel zaradi brutalnega ropa, ki se je zgodil 29. aprila 2014 na Ižanski cesti v Ljubljani. Takrat sta z bratom Mirsadom med ropom pri družini Belovič hudo ranila stanovalca in ukradla dva hranilnika z denarjem, iz sefa pa deset naložbenih zlatnikov Dunajski filharmoniki, pet kilogramskih srebrnih palic in 20 stogramskih zlatih. Iz hiše sta nakradla za okrog 90 tisoč evrov dragocenosti. Za to dejanje so mu prisodili skoraj tri leta zapora. Faki je vlomil in kradel še večkrat. Med drugim na Štihovi ulici v Ljubljani, s čimer si je protipravno prilastil lastnino v vrednosti 11 tisočakov, in na Cesti Dolomitskega odreda v Ljubljani, od koder pa je odšel praznih rok.