Zabava

Tanja Žagar mesec dni po smrti mame se ob spominu nanjo še vedno zjoka

Eva Jandl
23. 7. 2020, 20.25
Posodobljeno: 24. 7. 2020, 08.48
Deli članek:

S klapo Šufit je Tanja posnela novo, romantično pesem o hrepenenju, ki je po njenem gonilo življenja. Povedala nam je še, kje je dopustovala in katera pesem jo spominja na njeno pokojno mamo.

Osebni arhiv
Tanja pravi, da pogreša svoje delo, torej nastopanje in petje, zato se je lotila snemanja pesmi za svoj že šesti album.

»Dober mesec je minil, odkar je mama umrla, in pesem Moj roman doživljam kot najino, njeno. Ker je bila ona najbolj optimističen človek na svetu. To mi je privzgojila, dala, in ko je ni več tukaj ob meni in ko sama ta optimizem delim naprej, na sina in na druge ljudi, ona na neki način živi naprej,« nam je povedala Tanja v solzah. 

Že zgodaj zjutraj dobro razpoložena Tanja Žagar nam je na klepetu najprej vesela povedala, da je posnela nov duet, tokrat s klapo Šufit. »Že zelo dolgo sem si želela posneti pesem s klapo, saj mi je ta glasba zelo blizu. Moj oče se amatersko ukvarja z glasbo, in ko sem bila majhna, sem ga velikokrat hodila poslušat, in med zabavno ter narodnozabavno glasbo je bila vedno tudi kakšna klapska pesem. Zdaj se mi je ta želja uresničila, ko me je k sodelovanju povabila klapa Šufit. Poslali so mi pesem Za cili život in že med prvim poslušanjem sem rekla: to je moja pesem. In kmalu smo jo posneli,« je navdušena pevka. »Videospot smo posneli v Splitu, to je bilo prejšnji teden. Gre pa za eno mojih najbolj romantičnih pesmi. Pojem o hrepenenju in zdi se mi, da če je hrepenenje prisotno v življenju, je vse nekoliko lepše. Zato tudi takrat, ko ima nekdo rojstni dan, mu jaz vedno čestitam tudi z besedami: naj se ti ne izpolnijo vse želje, zato da ti ostane hrepenenje. To je tisto, kar nas žene naprej. Če povem še nekoliko drugače: ko se pripravljaš, da nekam greš, na izlet ali na dopust – tisti dan, ko si v pričakovanju, je tisto, kar te pomlajuje. Govorim o hrepenenju na splošno, ne le hrepenenju v ljubezni,« še pojasni Tanja in nadaljuje: »Gre za drugo perspektivo, da nisi zaradi tega nesrečen in depresiven. Tudi jaz bi zdaj lahko bila takšna, saj že pol leta ne morem stopiti na oder, ni posla, od tega živim sama in še veliko mojih sodelavcev. A se nisem prepustila obupu,« je pozitivna in optimistična. »Zdaj med drugim hrepenim tudi po delu, po nastopih,« se še glasno zasmeje.

SPANJE V HIŠKI NA DREVESU

Videospot je Tanja s klapo Šufit posnela v Splitu, kjer sta jo spremljala tudi sin Karlo in partner Miki Šarac. »Jaz sem snemala, onadva pa sta šla na sprehod in na sladoled. Ostali smo tam še nekaj dni, nato smo odšli še k prijateljem na Pašman in še do Selc, kjer je doma moj kitarist, ter povsod preživeli nekaj dni. Letos bomo odšli še na Veliko planino, kjer nam je zelo všeč in kjer je za otroke krasno, pa na Bled, v Bohinj in k mojemu bratrancu na Štajersko, ki je izdelal hišo na drevesu, kjer bomo tudi prespali.« Tanja pa že danes snema nov videospot. »Če ne smem nastopati, bi rada pripravila material za novi album, že šesti po vrsti, rada bi ga izdala konec leta.«