PRESENEČENJE

Britanska princesa se je naskrivaj poročila

N.S.
22. 7. 2020, 21.50
Deli članek:

Pretekli konec tedna se je v krogu najožje družine poročila britanska princesa Beatrice, hči princa Andrewa in Sarah Ferguson. Kraljeva palača je dan pozneje delila fotografije mladoporočencev in razkrila, da je nevesta nosila obleko in tiaro svoje babice, kraljice Elizabete II.

Profimedia
Nasmejana in srečna mladoporočenca Beatrice in Edoardo

Princesa Beatrice in poslovnež ter nepremičninski mogotec Edoardo Mapelli Mozzi bi se sicer morala poročiti že maja, a je takrat načrte kraljeve družine preprečila pandemija.

Na poroki so ukrepi za zajezitev virusa močno zmanjšali prvotno načrtovan obseg slavja, saj sta se na obredu, ki bi mu prvotno moralo prisostvovati več kot 150 povabljencev, zbrala le najožji družinski in prijateljski krog poročnega para. Poroke sta se udeležila tudi kraljica in vojvoda Edinburški, a je morala kraljica takoj po obredu odhiteti na viteško imenovanje dobrodelnega velikana Toma Moora. Obreda se je udeležil tudi oče princese Beatrice, princ Andrew, ki zadnje čase kraljevi družini povzroča precej preglavic.

Profimedia
Takole sta se leta 1947 poročila kraljica in princ.

PREČUDOVIT DAN ZA POROKO

Do ušes nasmejana 31-letna princesa Beatrice in italijanski milijonar Edoardo sta se poročila v zasebni kraljevi kapeli na gradu Windsor. Nevesta je na svoj veliki dan nosila obleko iz tafta in satena v odtenkih slonovine, posuto z diamanti in z rokavi iz organze. Vintage obleko je pred mnogimi leti za kraljico Elizabeto II. oblikoval takrat priznani modni oblikovalec Norman Hartnell, zdaj pa so jo modni oblikovalci za princeso Beatrice le nekoliko prilagodili in dodelali. Tudi veličastna diamantna tiara, ki je krasila glavo neveste, je v lastni njene babice, kraljice Elizabete II. Tiara je pravzaprav pripadala že kraljičini babici in tudi Elizabeta II. jo je leta 1947 nosila na svoj poročni dan, ko se je poročila s princem Philipom. To je le še en dokaz več, da je Beatrice ena najljubših vnukinj britanske vladarice, ki velja za najstarejšo monarhinjo na svetu.