težave z zanositvijo

Vedno iskrena do javnosti: od botoksa do tega, da je obiskovala psihiatra

Eva Jandl
17. 7. 2020, 21.15
Posodobljeno: 17. 7. 2020, 22.11
Deli članek:

Natalija je vedno iskrena do javnosti v tem, kaj počne in kaj se ji dogaja – od botoksa do tega, da je obiskovala psihiatra. Zakaj se je tako odločila?

osebni arhiv
Življenje je Natalijo naučilo, kako se iz boleče izkušnje naučiti, izluščiti modrost za boljše življenje ter dvigniti glavo in iti pogumno naprej, v lepše dni.

Pevka Natalija Verboten je ena redkih estradnic, ki brez težav pove, da uporablja botoks, koliko je stara, pa da je imela težave z zanositvijo in tudi s svojo samopodobo, zaradi česar je tudi obiskovala psihiatra. Vprašali smo jo, zakaj se je tako odločila. »Življenje me je obrusilo s svojimi lekcijami in naučilo marsikatero življenjsko modrost. Zdaj, ko sem skozi leta vse to predelala, sem za vse te lekcije pravzaprav hvaležna. Vzponi, padci, trenutki sreče, razočaranj, težke preizkušnje … Skratka, potrebno je bilo, da me je življenje oblikovalo in marsičesa naučilo. Naredilo me je bolj hvaležno, skromnejšo. Mnogo bolj cenim male stvari in se jih zavedam ter znam ceniti vse, kar imam. Naučilo me je, da je treba verjeti vase, kako se pobrati, ko si na tleh, preboleti, se iz boleče izkušnje naučiti, izluščiti modrost za boljše življenje ter dvigniti glavo in iti pogumno naprej, v lepše dni. Sami smo odgovorni za svojo srečo, zadovoljstvo in moramo iz dneva v dan trdo delati zanju. Morda je komu lažje, če vidi, da smo vsi samo ljudje. Včasih kdo misli, da nimam ljube skrbi v življenju, a ni tako. Sem borec, optimist, rada komu dam kanček upanja, zato o marsičem tudi javno spregovorim.«

VZLJUBILA JE SAMO SEBE

Natalija se je še naučila, da se s predsodki ne gre obremenjevati, saj ti največ povedo o tistih, ki jih izrekajo, nam je položila na srce in dodala: »Ne moreš ugajati vsem ljudem in niti ni treba. Pomembno je, da imaš rad sam sebe.« Ko se je namreč preselila iz vasi v Velenje, so jo sošolci in sošolke zaradi videza in narečja zasmehovali, in čeprav je kmalu postala znana pevka, je bila njena samozavest ves ta čas načeta. Odločila se je in deset let obiskovala psihiatrinjo, ki jo je naučila vzljubiti samo sebe.