Hobi vrtnarstvo

Dejan Vunjak je na Krku le delal

Eva Jandl
14. 7. 2020, 20.40
Deli članek:

Simpatični pevec se ta čas posveča promociji svoje pesmi, pretekle mesece pa je preživel zelo delovno, uredil je domačo okolico in tudi okolico apartmajev, ki jih imajo na morju.

Aleš Rod
Letos je bil Dejan na Krku le štiri dni in upa, da se bo kmalu lahko vrnil za daljši čas
DOPUST NA KRKU
Dejan vsa leta hodi na morje na otok Krk, kjer je njegov oče, pokojni pevec Brendi, kupil hišo z apartmaji za oddajo, družina pa je seveda tudi sama tam preživljala počitnice. Vsako leto se po navadi vsaj za nekaj dni tam sreča vsa družina, pravi Dejan, ki letos načrtuje malo daljši dopust, saj poleti očitno nastopov ne bo. 

Vedno nasmejani pevec Dejan Vunjak nam je ob vprašanju, ali se bo tudi letos odpravil na dopust na otok Krk, kjer je že njegov pokojni oče Jovanović Vunjak - Brendi kupil počitniško hiško, v kateri družina še danes oddaja apartmaje, odgovoril: »Na morju sem bil štiri dni, takoj ko se je karantena zaključila, saj sem moral vse urediti in pripraviti za sezono, ko pridejo v naše apartmaje gostje. Tako sem na morju strigel živo mejo, čistil z vapom, kosil.«

Z nasmeškom nam je nato zaupal, da je tudi čas karantene preživel ob urejanju okolice. »Počel sem veliko stvari, s katerimi sem preganjal čas. Karanteno sem predvsem izkoristil, da sem opravil stvari, ki so me čakale doma več mesecev in za katere si nikoli nisem vzel časa, saj je vedno prišlo kaj pomembnejšega vmes. Tako sem podrl vrt, ki smo ga imeli doma in za katerega nikoli ni bilo časa. Podrl sem tudi gugalnico na travniku, saj je bil les že strohnjen. S krampom sem na travniku izruval 12 cipres, saj jih je ujela bolezen in so se posušile, drva sem pripravil za zimo, da bom lahko kaj dal v kamin, malo sem 'preluftal' travo, izločil sem mah, ki ga je bilo na tone. Nekaj sem pa postoril tudi v hiši. Malo sem si uredil vadnico, v kateri vadim s svojim bendom, prav tako sem pospravil in preuredil studio, v katerem nastajajo nove melodije. Tako bi lahko rekel, da je moj novi hobi vrtnarstvo,« se glasno zasmeji.

ZUNANJA IN  NOTRANJA LEPOTA

osebni arhiv
Dejan je dejal, da si počitnic brez obiska hiše na Krku na predstavlja. Tam je preživljal čas s svojim danes pokojnim očetom Brendijem. Na fotografiji so Brendi, Dejan, sestra Tina in mama Danica.

Povedal nam je še, da upa, da se bo na Krk lahko vrnil na malo daljši dopust. »Pripravljal sem novo pesem, videospot, trenutno pa se ukvarjam z reklamiranjem nove pesmi. Ko se vse to umiri, upam, da mi bo dovoljeno iti malo na morje, saj imam letos, ko so nastopi prepovedani, priložnost biti vsaj malo več na morju.« V pesmi Ni je lepše, kot si ti sicer prepeva o tem, da se danes v ospredje postavlja zunanja, ne pa notranja lepota človeka. »V današnjem svetu se zelo premalo ceni in spodbuja notranja lepota: kdo si kot oseba, kaj so tvoje vrline, tvoja stališča, načela. Osebno se mi zdi to veliko pomembnejše in v resnici nas ravno to dela lepe, saj je to energija, ki jo pri človeku začutiš.«