uničevalci mitov

Tragedija v družini "Mythbusters," nenadoma umrl Grant Imahara

R.T.
14. 7. 2020, 08.52
Posodobljeno: 14. 7. 2020, 09.41
Deli članek:

V 49. letu starosti je umrl član ekipe uničevalcev mitov Grant Imahara.

Profimedia
Ekipa uničevalcev mitov: Tory Belleci, Grant Imahara, Kari Byron, Adam Savage in Jamie Hyneman.

Grant Imahara je bil eden od voditeljev v priljubljeni oddaji Mythbusters (Uničevalca mitov) v produkciji televizijske mreže Discovery Channel. V ponedeljek je nenadoma umrl zaradi možganske anevrizme. Star je bil 49 let.

Profimedia
Grant Imahara

»Novica o Grantu nas je povsem strla. Bil je pomemben član naše družine na Discoveryju in čudovit moški,« je dejal tiskovni predstavnik televizijske mreže, ki je Grantovim svojcem in prijateljem hkrati izrekel globoko sožalje. Nad njegovo smrtjo je bil globoko pretresen tudi njegov sodelavec in polovica glavne dvojice uničevalcev mitov Adam Savage. Na twitterju je zapisal, da je povsem zaprepaden. »Nimam besed. Z Grantom Imaharo sem bil v zadnjih 22 letih član dveh velikih družin. Grant je bil zares genialen inženir in umetnik, a tudi velikodušna, preprosta in nežna oseba. Sodelovanje z Grantom je bilo polno zabave. Pogrešal ga bom,« je še zapisal. 49-letni Imahara, po izobrazbi sicer inženir elektrotehnike, je v oddaji Uničevalca mitov sodeloval med letoma 2005 in 2014. 

V družini uničevalcev mitov je tragedija udarila že avgusta leta 2019, ko je v nesreči Oregonu umrla nekdanja voditeljica in profesionalna avtomobilska dirkačica Jessi Combs.