NAPETOST

Oboževalcem gresta že kar pošteno v nos

N.S.
10. 7. 2020, 20.40
Deli članek:

Ljubljenca britanskega ljudstva že vse od uradnega odhoda iz britanske kraljeve družine doživljata številne spremembe. Zdaj se je zamajal tudi njun stolček popularnosti, saj sta svoje oboževalce pošteno razjezila.

Profimedia
Harry in Meghan se po mnenju številnih še kar »šlepata« na kraljevo družino.

Ko sta slavna kraljeva zakonca Harry in Meghan na začetku leta svetovno javnost presenetila z novico, da se odpovedujeta kraljevim nazivom, sta sprva še uživala podporo javnosti.

Pogosto so ju razumeli kot mladi par, ki se ne želi uklanjati strogim in pogosto zastarelim pravilom britanske kraljeve družine, svoje pa naj bi dodala tudi Harryjev brat princ William in njegova žena Kate Middleton. Nekateri pravijo, da je med paroma počilo že pred Harryjevo poroko, spet drugi verjamejo, da je do spora prišlo kmalu zatem, pravo resnico pa najbrž poznajo zgolj sami. Potem ko sta po odhodu z dvora Harry in Meghan že prenehala uporabljati kraljeve nazive, sta bila še vedno upravičena do lastnih nazivov vojvode in vojvodinje Susseških, a številni besni oboževalci kraljeve družine želijo spremeniti tudi to. Harry in Meghan sta se namreč znašla v nemilosti množice, potem ko sta v enem izmed intervjujev, ki sta ga opravila kar prek videa, opozorila, da bi morala kraljeva družina razmisliti o svoji vlogi v preteklosti in se soočiti s primeri rasizma, ki so se dogajali skozi zgodovino.

Čeprav se marsikdo strinja z njima, pa obenem Harryja opominjajo, da tudi sam ni brez greha. »Ne pozabimo leta 2005, ko so mediji Harryja na eni izmed zabav zalotili oblečenega v nacistično uniformo. Leto dni kasneje je enega izmed vojakov ozmerjal z žaljivko,« so se razpisali britanski mediji. »Prav je, da se trudimo postati boljši, in seveda je to možno. A težko je gledati in poslušati Harryja, kako pridiga svoji babici, kraljici, ne da bi pred tem pometel pred svojim pragom.«