skrbi

Tanja je trepetala za mamo, ki je zbolela za koronavirusom

Eva Jandl
8. 7. 2020, 20.35
Posodobljeno: 8. 7. 2020, 21.37
Deli članek:

Igralka Tanja Ribič je med karanteno prejela klic, da je med okuženimi s covidom-19 v Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah tudi njena mama Jožica.

Instagram (osebni profil)
Mame ni objela tri mesece in pol.

Igralka Tanja Ribič (52) je zelo navezana na svoja starša in ju je redno obiskovala v Trbovljah. Najprej je izgubila očeta, ki je bil zaradi demence nekaj časa v Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah. Pri 88 letih je njen ljubi ata, kot ga je klicala, preminil. O njem nam je Tanja takrat povedala, da je kadil vse od rosnih let, ko se je pridružil partizanom, pri 76 letih pa je prenehal kaditi. Mama Jožica, ki je od očeta mlajša devet let in danes šteje 81 let, pa se je očetu v domu pridružila šele v zadnjem letu njegovega življenja, saj je bila vse do možganske kapi, zaradi katere so bile prizadete njene desne okončine, zelo vitalna.

Marko Vavpotič
S soprogom Brankom Đurićem - Đurom sta skupaj že več kot 25 let. Imata tudi hčerko Zalo.

Med karanteno pa Tanja ni imela le ene skrbi, da svoje mame ni mogla videti in objeti, saj je bila njena mama med tistimi, ki so se v Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah okužili s koronavirusom, je pred kratkim povedala za medije. Najprej mami o okužbi niso povedali, saj Tanja meni, da je pozitivna miselna naravnost zelo pomembna. Jožica je koronavirus prebolela, saj je po Tanjinih besedah prava borka – ko je odšel oče v dom, je kljub bolnemu srcu sama skrbela za kmetijo, sama se je odpravila celo na sankanje. Tanja ji je priskrbela homeopatska zdravila za močan imunski sistem, ki jih uživa tudi sama, po njih pa hodi v tujino. Kot smo že poročali, je Tanja z družino, soprogom in hčerkama kmalu po prvi sprostitvi ukrepov, ko so bili obiski dovoljeni preko balkonov in teras, torej na prostem, mamo obiskala in ji zapela podoknico. Objela pa jo je lahko šele po treh mesecih in pol, je še povedala.

Revija Zvezde
Ko je pred leti doživela izgorelost, se je začela posvečati zdravi prehrani in gibanju.

DELO NA VRTU

Trenutno je Tanja v Fiesi, kjer imajo počitniško družinsko vilo z bazenom in bogat vrt. Povedala nam je, da je vrtnarjenje zanjo pravi balzam za dušo in da najraje okopava in dela na vrtičku v Fiesi. Na vrtu goji ekološko zelenjavo, ki jo nato predela v zdrave obroke. »Sem dekle s podeželja in uživam v delu z zemljo,« pravi Tanja, ki nikoli ne skriva, da je delavsko-kmečkega rodu. Prepričana je, da sveža zelenjava in sadje pomagata pri njeni mladostni postavi in zdravju, ki se mu zadnja leta intenzivno posveča.