Mojca Gornik

Priljubljena radijska voditeljica bi marsikomu zamrznila jezik

N.S.
12. 7. 2020, 09.55
Deli članek:

Radijska voditeljica Mojca Gornik, ki poslušalce razveseljuje na radiu Aktual, nam je v izzivu hitrih, drznih in drugačnih vprašanj razkrila marsikatero sočno zanimivost o sebi. Od tega, kdaj je bila nazadnje kaznovana, do najbolj nenavadnega darila do zdaj.

Radio Aktual
Mojca Gornik ima najraje krvavice.
 Po horoskopu: devica
Vzdevek: Mojči, Mojk, Mojkovski
Najljubša hrana: krvavice
Najljubša pijača: zeleni čaj in beli špricer

Komu najbolj zaupate?

Sebi.

Kaj je največja neumnost, ki ste jo naredili do danes?
Ojoj … veliko jih je. Sem se pa iz vseh (predvsem največjih) veliko naučila.

Kateri film se vas je najbolj dotaknil?
Uf ... tole je pa moja šibka točka, ker resnično nisem filmoljub. Prevečkrat se mi zdi, da z dvournim sedenjem izgubljam čas. Vem, da se je zdaj marsikdo prekrižal in zavil z očmi. (smeh) Sem si pa najbolj zapomnila film Nell, na vsake toliko pa se nasmejim kakšni sproščeni komediji – zame je še vedno zmagovalna Prekrokana noč.

Zadnja kazen, ki so vam jo napisali policisti, je bila ...
Za prehitro vožnjo.

Katero nadnaravno moč bi imeli in zakaj?
Vse prevečkrat sem priča lažem, ki jih slišim o sebi ali drugih, zato si resnično želim imeti moč, da bi vsem tistim, ki jih širijo, zamrznila jezik. Ostali bi brez besed, pa še pokazalo bi se, kaj v resnici so.

Kdaj ste nazadnje nekaj naredili prvič in kaj je to bilo?
Letos sem si prvič v življenju uredila vrtiček, kjer zdaj čudovito rastejo paradižniki, solata, paprike, kumare, čiliji.

Najbolj nenavadno darilo, ki ste ga dobili v življenju.
Moja želja je bila, da imam na rojstnodnevni zabavi kozlička. Prijatelj in sodelavec Tomaž je mojo željo vzel zelo resno in mi jo izpolnil. Sicer sem imela v mislih drugačnega, ne plišastega ... (smeh)

Na kosilo se vam povabi nekaj estradnih prijateljev. Kaj bi jim skuhali?
Obožujem tradicionalno slovensko kuhinjo, zato bi skuhala tipično slovensko kosilo: govejo juho, pražen krompir, pečenko … in seveda zraven še solato z vrta. Male skrivnosti me je naučila pokojna mama, zato sem na vse, kar skuham, izjemno ponosna. Sploh, ker je to moja vez z mamo Anico.

Če bi lahko postali žival, katero bi izbrali in zakaj?
Mislim, da živimo v zverinsko živalskem svetu, zato bi raje ostala človek. Če bi pa morala biti, bi bila štorklja, ker bi prinašala veselje. Pa še dolge in suhe noge bi imela.

Kaj je bila zadnja stvar, ki vas je spravila ob živce?
To mesto (v zadnjem času) pripada moji ljubi najstniški hčeri Sari. (smeh)