izpoved

Takšne simptome okužbe s covidom je imel slavni igralec

B.K.
6. 7. 2020, 12.52
Posodobljeno: 6. 7. 2020, 12.53
Deli članek:

Ameriški igralec Tom Hanks je spregovoril o svoji okužbi s covidom-19.

Profimedia
Tom Hanks

Marca, ko je svet zajela panika ob epidemiji novega koronavirusa, sta ga staknila tudi slavni ameriški igralec Tom Hanks in njegova žena Rita Wilson. Test, ki sta ga 10. marca opravila v Avstraliji, kjer sta se takrat nahajala, saj je Hanks tam snemal film, je bil pozitiven. Tako Tom kot njegova žena sta dobra dva tedna bila priklenjena na posteljo, tri dni pa sta preživela tudi v bolnišnici.

"Ko sva prišla v bolnišnico sem rekel: 'Star sem 63 let, imam diabetes tipa b, v srcu pa imam žilno opornico. Sem kritičen primer?' A izkazalo se je, da dokler ni prišlo do visoke vročine ali se ni pojavila pljučnica, sva bila varna," je za britanski časnik The Guardian dejal Hanks.

Profimedia
Rita Wilson in Tom Hanks

Zakonca sta sicer imela različne simptome okužbe, je povedal igralec. "Moja žena je izgubila okus in vonj, bilo ji je izjemno slabo in imela je mnogo višjo vročino od mene. Jaz sem jo odnesel s hudimi bolečinami v sklepih in mišicah, bil sem izjemno utrujen in nisem se mogel osredotočiti na nič."

Hanks je prav tako dejal, da zaradi bolezni ni bil prav nič prestrašen. "Nisem eden izmed tistih, ki se zjutraj zbudi in razmišlja o tem, ali bom preživel do večera ali ne. Sem precej miren glede tega."