JADRANJE

Čuk Tozon: »Z ekipo skrbimo za našo ljubo naravo«

Eva Jandl
5. 7. 2020, 13.31
Posodobljeno: 5. 7. 2020, 21.52
Deli članek:

Znani slovenski glasbeniki in športnik so se že osmo leto zapored podali na jadranje po Jadranu – kaj so opazili glede turizma in okolja, kaj počnejo?

Osebni arhiv
Jernej Tozon s prijatelji med raziskovanjem hrvaških otočkov

Ko smo pevca skupine Čuki Jerneja Tozona poklicali in povprašali, kaj počne v vročem poletju, nam je povedal, da je sredi morja, na že tradicionalnem poletnem jadranju s prijatelji Alešem Bartolom iz skupine Mambo Kings, Jernejem Košico oziroma DJ Koshijem in Igorjem Hribovškom, bivšim hokejistom Olimpije in slovenskim reprezentantom. Kot pravi, je letos na jadranju zelo drugače kot v preteklih letih. »Letos smo si, glede na to, da je situacija takšna, da povsod odpovedujejo razne prireditve, privoščili malo daljši oddih na Jadranu, kjer raziskujemo hrvaške otočke,« pove Jernej in poudari: »Za cilj oziroma za svoje poslanstvo smo letos določili čiščenje morja in pobirali večje odpadke. Ljudje še vedno premalo cenijo našo ljubo naravo, še vedno se vidi, kako brezobzirno mečejo vanjo razne smeti!« Povedal je še, da letos niso imeli nobenih neprijetnosti z vremenom in na vodi.

Osebni arhiv
Polni elana in nasmejani skrbijo za naravo.

Nove pesmi?

»Spoznavamo otoke naše ljube sosede Hrvaške, gotovo so nastale nove melodije, glede na to, da niso manjkale kitara in klaviature. Na Jadranu smo večinomasrečevali Slovence, zasidrani smo skupaj preigravali, se ’guncali’ in peli ponarodele slovenske pesmi! Upam, da se razmere čim prej pomirijo in da se čim prej vidimo na odrih, ki jih že vsi zelo pogrešamo!« pravi Jernej in dodaja: »Naša ekipa, ki je polna elana, želi, da skrbimo za našo ljubo naravo ter da vsi ostanemo zdravi in nasmejani!«