MALI MODRIJANI IN DVE MODRIJANKI

Blaž Švab je že imel težave z zalezovalkami

Eva Jandl
2. 7. 2020, 20.23
Deli članek:

Glasbena skupina Modrijani ima zveste oboževalce že 20 let, med tem časom so člani skupine povili kar nekaj otrok, zdaj so se odločili zahvaliti porodnišnici Celje

Modrijani #stopiizconeudobja
Med karanteno je Blaž pokazal okolico svojega doma, zdaj se je preselil.
Blaž Švab se je z družino pred kratkim preselil, novi sosedje pa so mlado družinico z veseljem sprejeli medse. Mladi očka o svoji izbranki in materi prvorojenca ne govori, saj je že imel težave z zalezovalkami, ki so hodile okoli njegovega doma. 

Ena bolj priljubljenih glasbenih skupin Modrijani nas je med karanteno razveseljevala s svojimi objavami na družbenih omrežjih. »Čutili smo, da je na nas odgovornost, da ljudi spodbujamo, da ostanejo doma in ohranijo upanje, da bo vse še dobro,« pravi danes pevec skupine Blaž Švab, ki ga spremljamo tudi kot voditelja oddaje Slovenski pozdrav. Glede nastopov ga ne skrbi preveč, saj pravi, da bomo vse žure in koncerte lahko nadoknadili.

A Modrijani so že poprijeli za delo in objavili novo pesem ter videospot z naslovom Ime očeta. Pravijo, da je vsak verz nastal po resnični zgodbi. »Ime očeta Modrijani posvečamo porodnišnici Celje. Hvaležni smo, saj so nam prijazni in strokovni delavci pomagali pri najlepših trenutkih v naših življenjih. Še posebej, ker so nam pomagali, da so svoja življenja na najlepši način začeli naši mali Modrijani in dve Modrijanki. Hvala prav vsem. Nikoli ne bomo pozabili, kaj ste storili za nas,« pravijo Modrijani, ki so pesem sicer že izvajali na koncertih Modrijani osebno februarja, ko se epidemija še ni začela. Tako snemanje pesmi kot videospota so morali namreč prekiniti zaradi situacije s koronavirusom, zdaj pa so presrečni, da jim je uspelo dokončati pesem, ki jim zelo veliko pomeni.

Promo foto
Pesem so Modrijani posvetili porodnišnici Celje, kjer so jim pomagali, da so svoja življenja začeli njihovi otroci.

MLADI OČKA NAPISAL PESEM

Na pesem in videospot nas je opomnil sam Blaž Švab, ki je pesem napisal in pred kratkim tudi sam prvič postal oče. Tako pesem kot videospot sta bila takoj po premieri deležna velikega navdušenja in pozitivnih komentarjev, tudi s strani kolegov glasbenikov. Nekaj posebnega pa je videospot, v katerem vidimo perspektivno mlado generacijo slovenskih igralcev, med njimi Ylenio Mahnič in Tineta Ugrin. Sicer pa Modrijani svojih žena in otrok ne kažejo preveč v medijih, sploh Blaž je glede svojega prvega otroka zelo zadržan. »O tem bom govoril, ko bom želel kaj lepega sporočiti, s čimer bom komu s tem tudi pomagal,« nam je povedal.