Televizijska voditeljica na TV Slovenija Rosvita Pesek je v zakon pospremila svojega 25-letnega sina Filipa Peska Omerzela.

Poroka se je zgodila v soboto na romantičnem Krasu, na gradu Štanjel. Priljubljena voditeljica, ki je zasebno sicer srečna s svojim Mitjem Ferencem, je šele drugi dan po veselem dogodku zapisala nekaj misli o sinovi poroki – predvsem, da je bilo vse zelo čustveno. »Že ob tem, ko sta Filip in Nastja pred kakšnim letom napovedala, da se bosta 20. junija 2020 poročila, je v grlu nastal cmok. Mi, Filipovi starši, tega nismo zmogli niti takrat, ko smo bili družina, niti v kasnejših zvezah. Zdaj so nam zgled za združitev v 'dobrem in slabem' pokazali naši potomci. Štanjel. Trg bogate kulturne dediščine, stoletni park, Grad, grajsko dvorišče, obzidje ... Kras z vsem, kar sodi k njemu,« je strnila svoje misli in opisala, kako sta se Nastja Kramer Omerzel in Filip Pesek Omerzel poročila ob spremljavi pevke Eve Boto. »Potem smo večkrat obrisali oči. In maskaro. Presenečenja so si sledila,« čustveno nadaljuje Rosvita in pove, da sta sin in njegova Nastja poroko načrtovala do zadnjih podrobnosti, tako kulinaričnih in stilskih kot glasbenih.

1_rosvita pesek
Osebni arhiv
Romantična poroka na Krasu je navzoče spravila v jok.

KO OTROK IZPOLNI PRIČAKOVANJA

Zaključila je tako: »Ja, hm? Kako je bilo? Čustveno, vznemirljivo, popolno – tudi za nas, starše. In verjetno je za vse starše tako. V svoje otroke projiciramo svoja pričakovanja, sanje, želje ... In prekipevamo, ko nam jih uresničijo.«