SUPERMOČ

Mlada junakinja, ki bo reševala svet

N.S.
19. 6. 2020, 21.39
Deli članek:

Na svoj račun bodo prišli mladi in starejši gledalci, saj nova serija, kjer junakinja Kara rešuje svet s svojimi izjemnimi sposobnostmi, združuje žanra drame in znanstvene fantastike.

Pop TV
Melissa Benoist je nova superženska.

V novi televizijski seriji Supergirl navdušuje mlada igralka Melissa Benoist, ki predstavlja sodobno mladinsko herojko. 

Ko so malega Kal-Ela poslali na Zemljo, so s planeta Kripton za njim poslali še njegovo 12-letno sestrično Karo Zor-El, da bi malčka zaščitila. A ker je ravno v času njenega vzleta planet Kripton eksplodiral, je Karino kapsulo odneslo v Fantomski pas, iz katerega ji je na Zemljo uspelo priti šele veliko kasneje. Kal-El je medtem postal Superman in ni več potreboval njene zaščite, njo pa je posvojila zemeljska družina, zato se je Kara svojo moč naučila skrivati. Ko ugotovi, da so ob eksploziji Kriptona skupaj z njo na Zemljo prišli tudi najhujši kriminalci v galaksiji, je Kara končno pripravljena, da začne uporabljati svoje izjemne sposobnosti. 

Pop TV
V seriji igra tudi Calista Flockhart, ki se je spomnimo iz kultne serije Raztresena Ally.

Zanimivosti

Kostum Supergirl je oblikovala Colleen Atwood, ki je tudi avtorica znamenite obleke Puščice. Pred tem je poskrbela tudi za Supermanovo obleko za neuspeli film Superman Lives, v katerem bi imel glavno vlogo Nicolas Cage. Zvočni učinki, ki so uporabljeni v Supergirl za njen laserski vid, so enaki v seriji Smallville. V projektu so dolgo izbirali igralko, vendar je Melissa Benoist veljala za favoritko. Med njenimi konkurentkami so bile še Claire Holt, Gemma Atkinson in Elizabeth Lail.