RAZKRITO

Ko bo Kate postala kraljica, jo čakajo točno te stvari

N.S.
20. 6. 2020, 07.49
Posodobljeno: 20. 6. 2020, 15.33
Deli članek:

Britanske medije spet polni verjetno najbolj priljubljena vojvodinja na svetu, Kate Middleton, ki je prav te dni izvedela posebno novico, ki ji je – predvidevamo – narisala širok nasmeh na obraz.

Profimedia
Bodoča kraljica Kate Middleton

Da bo priljubljena članica britanske kraljeve družine, vojvodinja Cambriška Kate Middleton, nekega dne postala nova britanska kraljica, že dolgo ni več skrivnost. Zdaj pa so na dan prišle nove podrobnosti njenega posebnega kraljevega »prehoda«.

Že vse od začetka januarja je v Združenem kraljestvu »na tapeti« novica, da bo Kate Middleton, soproga princa Williama, ki je drugi v vrsti za prestol, postala kraljica. Na spletni strani britanske kraljeve družine je zapisano, da bo vojvodinja zaradi svojega moža, princa Williama, okronana za kraljico, ko bo on postal kralj, razen če bi se odločili drugače. Britanski mediji se že nekaj tednov posvečajo Williamu in Kate, saj se na veliko šušlja, da bo princ Charles, uradni prestolonaslednik kraljice Elizabete II., predal žezlo svojemu najstarejšemu sinu. V tem primeru bo William novi kralj Združenega kraljestva, Kate pa bo postala kraljica.

Profimedia
William in Kate veljata za zelo priljubljena člana kraljeve družine.

Njen obred kronanja naj bi bil podoben moževemu, a vseeno preprostejši. To je potrdil tudi nekdanji služabnik pokojne princese Diane, Paul Burrell. »Kate bo okronana poleg Williama v kronanju, ki bo potekalo v Westminstrski opatiji.« Pravijo, da vsaka kraljica potrebuje krono, zato bo svojo dobila tudi Kate. In če je verjeti ugibanjem, naj bi dobila tisto, ki je nekoč pripadala kraljici materi, mami Elizabete II. »Prekrasna krona je delo kraljevega zlatarja, ki jo je leta 1937 ustvaril za kraljico Elizabeto. Krasijo jo več kot 2800 diamantov, med katerimi se najbolj blešči 105-karatni diamant Koh-i-Nur,« je povedal poznavalec britanske kraljeve družine. »Diamant je kraljici Viktoriji leta 1856 prvič predstavil turški sultan. Ko je kraljica preminula, je kamen postal del diamantov krone in od takrat so ga uporabili na številnih kronah. Tudi na kroni, ki sta jo nosili kraljica Aleksandra in kraljica Mary. In seveda pozneje kraljica mati. Ker ji je diamant pomenil zelo veliko, so ga med njenim pogrebom leta 2002 položili na vrh njene krste,« je dejal poznavalec dvora.