POPULARNA ČEZ MEJO

Nina Donelli: Zraven glasbe mora biti vedno še slika

Eva Jandl
19. 6. 2020, 20.32
Posodobljeno: 19. 6. 2020, 20.57
Deli članek:

Slovenska pevka Nina Donelli je spregovorila o svoji novi vroči poletni pesmi, glasbenih načrtih za poletje in izgubljenem dopustu. V družinskem podjetju se namreč zaradi dvomesečnega zaprtja zdaj še bolj trudijo, zato ne bo časa za počitek.

Osebni arhiv
Videospot je posnela v znanem mariborskem klubu takoj po koncu karantene.

Mlada štajerska pevka Nina Donelli (22) je izdala novo pesem, ki jo je predstavila na Radiu Aktual, poleg pa tudi nov, zelo »vroč« poletni videospot. Nina nam je o novi pesmi povedala: »Naslov pesmi je Ima da te nema. Pesem je moderna, klubska in ima videospot. Vedno rečem: zraven glasbe mora biti slika, da je vse v kompletu. Zelo uživam tako v snemanju v studiu kot potem na setu za videospot. K sreči tokrat na snemanjih nismo imeli nobenih težav, le s časom. Ubogi varnostnik nas je moral opominjati, koliko je ura, da moramo zaključiti, mi je bilo kar malo nerodno, ampak stvar je treba dokončati. Snemali smo v znanem mariborskem klubu in bila je res pozitivna energija, kar se vidi tudi v videospotu. Seveda na snemanju ni šlo brez hrane – pice,« je dejala Nina, ki je komaj čakala, da se je karantena končala, da je lahko posnela videospot za že pripravljeno pesem in da je končno odšla v picerijo.

Osebni arhiv
Pravi, da ni naporna zvezdnica in da je hvaležna ekipi, ki ves dan med snemanjem skrbi, da je videti najbolje.

Obiskala bo slovensko obalo

Nina poje izključno v hrvaščini, pa bo kdaj posnela tudi kakšno pesem v slovenščini? »Za zdaj o tem nisem razmišljala, ampak puščam odprte možnosti. Mogoče pa kdaj v prihodnosti,« je povedala glasbenica, ki je na Hrvaškem izredno popularna. Tudi zato je nadvse vesela, da se bo letos odpravila na veliki glasbeni festival v Vodice. »Festival naj bi bil letos 5. septembra. Srčno upam, da bo, kajti to je res posebno doživetje, saj mislim, da vsem glasbenikom manjkajo odri. Moji vikendi so zdaj čisto drugačni in pogrešam oder, moje ljudi, to energijo, občutke, ko stopiš na oder, pod odrom pa množica ljudi.« Pa dopust, si ga bo letos privoščila? »Zaradi karantene žal nisem mogla na dopust aprila, takrat sem ga namreč načrtovala. Zdaj pa ne načrtujem nič oziroma bom na dopust najverjetneje odšla nekam bližje, na slovensko obalo. Kot veste, imam še službo in se zdaj še bolj vsi trudimo, zato bo dopust moral malo počakati.« Nina dela v družinskem podjetju, v katerem se ukvarjajo z izdelavo in prodajo bremenskih vrvi in verig. Opravlja pisarniška dela, prav tako njena tri leta starejša sestra, ki pa se bo po Nininih besedah verjetno bolj posvetila podjetju, Nina pa petju.