Danny Masterson

Zvezdnik komedije Oh, ta sedemseta obtožen posilstva treh žensk

S.R.
18. 6. 2020, 11.35
Posodobljeno: 18. 6. 2020, 11.56
Deli članek:

V Los Angelesu so zaradi zaradi obtožb posilstva aretirali 44-letnega igralca Dannyja Mastersona, ki je zaslovel v situacijski komediji Oh, ta sedemseta.

Profimedia
Danny Masterson

Tožilstvo v Los Angelesu Dannyja Mastersona otožuje, da je med letoma 2001 in 2003 v ločenih spolnih napadih posilil tri ženske, poročajo ameriški mediji. Sojenje se bo začelo septembra letos, ko se bo moral slavni igralec zglasiti na predobravnavnem naroku. Obtožujejo ga, da je leta 2001 posilil 23-letno dekle, aprila 2003 neko 28-letnico in nato med oktobrom in decembrom istega leta še eno 23-letnico, ki naj bi jo povabil v svoj dom v losangeleški soseski Hollywood Hills. Tudi sicer naj bi vsa tri posilstva zagrešil na svojem domu. Mastersonov odvetnik Tom Mesereau je že izjavil, da so vse obtožbe neresnične. 

»Gospod Masterson je nedolžen, prepričani smo, da bo, ko bodo razkriti vsi dokazi in bodo svoje povedale vse priče, oproščen,« je navedel v izjavi za javnost. Dodal je, da je njegova družina prepričana, da bo resnica na koncu prevladala. »Ljudje, ki Mastersona poznajo, poznajo njegov značaj in vedo, da so obtožbe neresnične,« je pojasnil odvetnik.

Profimedia
Masterson (desno) v komediji Oh, ta sedemseta.

Masterson je po lastnih navedbah dejaven član razvpite scientološke cerkve. Od leta 2011 je poročen z igralko Bijou Phillips, s katero ima šest let staro hčerko. Največjo slavo je doživel z vlogo Stevena Hyda v situacijski komediji Oh, ta sedemseta, ki smo jo spremljali tudi na televizijskih zaslonih v Sloveniji ter v katerih sta zaslovela tudi Ashton Kutcher in Mila Kunis. Ko so se pojavile obtožbe o posilstvih, je izgubil vlogo v netflixovi televizijski seriji Tha Ranch.

V kolikor bi ga spoznali za krivega, mu grozi do 45 let zapora. Tožilstvo je sicer pojasnilo še, da sta ga posilstva obtožili še dve osebi, a v enem primeru zaradi pomanjkanja dokazov, v drugem pa zaradi zastaranja obtožnice niso vložili.