RAZVADA

Domen Kumer: Premagal sem samega sebe

E.J.
18. 6. 2020, 06.55
Deli članek:

Domen Kumer se je pred petimi leti nenadno umaknil z glasbene scene in v tem času spoznal, kaj mu je v resnici pomembno. Tudi zdravje, zato je ponosen, da mu je uspelo nehati kaditi.

Osebni arhiv
Domen je ponosen, da je že pred nekaj meseci nehal kaditi.

Pevec Domen Kumer je ponosen, da mu je po dolgih letih vendarle uspelo opustiti razvado – še pred epidemijo je namreč nehal kaditi. »Čeprav se mi je zdelo, da tega nisem zmožen, sem ugotovil, da je vse odvisno samo od mene.« Pravi, da je tako premagal samega sebe. Pevec je sicer po daljšem umiku – na sceni ga namreč ni bilo pet let, medtem pa se je skupaj s svojim očetom ukvarjal z gradbeništvom – nanizal že nekaj uspešnic, zadnjo z Rebeko Dremelj, s katero sta po 14 letih znova posnela pesem Noro se ujameva, s katero sta nastopila leta 2006 na Emi. Zdaj se z gradbeništvom ne ukvarja več, je dejal. »To je bil projekt, ki sem se ga lotil in se ga bom morda še kdaj. Do tega sem seveda gojil veselje, a priznam, da me glasba toliko vleče, da sem zdaj, ko sem spet v glasbenih vodah, prav srečen.«

Osebni arhiv
Nekoč se nista mogla videti, zdaj pa sta postala prijatelja.

Ni več deloholik

Domen je bil znan kot velik deloholik, zdaj pa ceni še druge stvari in se rad posveča tudi svojim najbližjim. Povedal nam je, da se je spremenil tudi njegov odnos do materialnih dobrin, saj je ugotovil, da po njih ne hrepeni več. Pa tudi sicer se je spremenil – ni skrivnost, da se prej z Rebeko Dremelj nista mogla videti, a čas je naredil svoje in zdaj se prav dobro ujameta, kar dokazuje tudi njuna zadnja pesem.