David Urankar

"Ne gre za politično pripadnost, ampak za zdravo kmečko pamet"

Eva Jandl
16. 6. 2020, 20.35
Deli članek:

David Urankar je televizijski voditelj dveh oddaj, voditelj podkasta, mednarodno uspešen model, pred kratkim je postal še drugič oče. Je prvi otrok res vedno »kontra« prvemu? In še, kako gleda na suspenz, ki ga je doživel kot voditelj TV Slovenija?

Osebni arhiv
Televizijec slovi po svoji dobri volji in večnem nasmehu.

Pred kratkim smo izvedeli, da je bil David Urankar (35), televizijski voditelj oddaj Dobro jutro in Avtomobilnost, pred štirimi leti kot voditelj TV Slovenija suspendiran za dva meseca, ker je dejal, da bi vsi morali imeti enake pravice. Kako danes gleda na ta dogodek? Bi se danes enako izpostavil? »Seveda! Takrat je šlo za enakopravnost pri družinskem zakoniku, zdaj gre za rasno segregacijo. Tukaj ne gre za opredeljevanje političnih pripadnosti, ampak za zdravo kmečko pamet. Žal mi je, da veliko tudi svetovnih, ne samo naših politikov in ljudi na vodilnih položajih tega ne razume ali noče razumeti. Gre preprosto za dejstvo, da bi morali imeti vsi enake pravice, tudi v praksi,« zagovarja svoje stališče.

Osebni arhiv
David Urankar in njegova soproga Ajda imata dva sinova.

Po epidemiji že dva oglasa

David pa že od mladih nog služi tudi kot model – dela za prestižne svetovne znamke iz tujine, in kot pravi, mu pri tem malo sivine (v laseh) prav nič ne škodi. In tako še vedno dela v modni industriji. Pa se je zaradi epidemije kaj spremenilo v tem poslu? »Od mojega 15. leta je to velik del mojega življenja in moram priznati, da sem se bal, kaj bo epidemija prinesla. A k sreči smo hitro nazaj, v maju sem že posnel dva oglasa in v začetku junija (takrat še z obveznim testom na covid-19 za prehod meje) dobil tudi prvo večjo pokarantensko kampanjo na Dunaju. Je pa res, da moje delo v tej branži spada bolj pod komercialni del modelinga, kako je z modnim delom, bo verjetno videti kasneje,« nam je pojasnil ponosni očka dveh sinov, Liama in Nelsa, ki ju ima s soprogo, oblikovalko Ajdo Urankar. Ponosno pove, da je Liam res priden in da je upal, da bo tako tudi z Nelsom. »Pravijo, da je drugi ravno 'kontra' prvemu. A ko tole pišem, trkam po leseni mizi, Nels je (vsaj ko se nama zdi, ali pa sva že bolj uigrana) prav tako nezahteven otrok. In Liam je ob Nelsu odlično prevzel vlogo večjega brata, kar je res super. Če gre Nels proti stopnicam, je Liam že pri njem, velikokrat še naju prehiti. Vedno z enim očesom pazi nanj, kar pomeni tudi, ko se preveč približa njegovim najljubšim avtomobilčkom,« se zasmeji David.