janja ulaga

Radijska voditeljica obvlada tudi petje

N.S.
16. 6. 2020, 06.55
Deli članek:

Janja Ulaga je radijska voditeljica in urednica na Radiu Veseljak, tokrat pa se predstavlja v vlogi avtorice in pevke, saj je že več kot dvajset let njeno poslanstvo tudi petje.

Sviglo production
Janja predstavlja svojo novo glasbeno uspešnico. Pravi, da je tudi petje njeno poslanstvo.

Vsem dobra znana voditeljica in pevka Janja Ulaga je nastopala v različnih glasbenih zasedbah, zadnjih nekaj let pa aktivno nastopa v Duetu Vedrina.

»Ja, res je. Ves čas sem prepevala v različnih zasedbah, a nihče od mojih glasbenih kolegov ni čutil želje po tem, da bi snemali svoje pesmi, nastopov smo imeli dovolj, jaz pa se tudi nisem želela izpostavljati kot solistka, zato je ostalo tako, kot je. Po številnih življenjskih preizkušnjah sem pred časom začutila neustavljivo potrebo po tem, da svoje doživljanje izlijem v knjigo ali pa v pesmi. Kar od nekod so se pripeljale besede pa tudi melodija … V roke sem vzela list papirja in kitaro, se posnela s telefonom, potem pa se je začelo odvijati,« je povedala Janja, ki je pred dnevi izdala pesem z naslovom Nič ne zgodi se slučajno.

J.P.
Svojo novo skladbo je predstavila v oddaji Pri Črnem Petru.

»Za tem naslovom se skriva moj pogled na življenje. Prepričana sem, da naključij v življenju ni. Ko pogledaš nazaj, vidiš, da je imel vsak dogodek in vsak človek, ki ti je v življenju prekrižal pot, svoj namen. Nagnjeni smo k temu, da si življenje kompliciramo po nepotrebnem, včasih pa se dejansko zgodijo tudi hujše preizkušnje. Iz vsake situacije bi se moral človek nekaj naučiti, in če trmasto vztraja na poti, ki mu ni namenjena, mu življenje vsakič ponudi težjo lekcijo. Najbolj trmastim življenje ponudi najbolj kisle limone, a ves čas imamo priložnost, da iz njih naredimo slastno limonado. Brez truda pri stiskanju limon pa seveda ne gre,« je v smehu dodala Janja. »Vse je za nekaj dobro, tudi če strašno boli; ko se razpršijo oblaki, ti sonce posije v oči, je končno sporočilo moje pesmi, ki naj si ga vsak predstavlja po svoje. Želim si, da bi vsak človek našel pot do sonca, kakorkoli že si ga predstavlja.«