Frišna viža

Topliški pomladi so všeč okrogle

R.T.
10. 6. 2020, 21.35
Deli članek:

Topliška pomlad je klasičen instrumentalni trio z diatonično harmoniko in pevskim duetom. Kot velja za prave Dolenjce, je njihova glasba mehka in spevna.

TV Veseljak
Nova skladba Topliške pomladi je navihana in zabavna.

Uroš, Anže, Rok, Marko in Valentina imajo za seboj že celo vrsto nastopov – tako na zasebnih dogodkih kot tudi na javnih prireditvah in veselicah. Na njihovih policah najdemo priznanja s festivalov in kljub njihovi mladosti lahko trdimo, da imajo na glasbenih poteh že precej kilometrine. 

Zaobljena dekleta so šik!

Všeč si mi okrogle je naslov njihove sveže viže, pod katero se podpisujeta Matej Kocjančič, ki je napisal hudomušno besedilo, in Peter Fink, priznani glasbenik, tudi oče pevke Valentine. Za »frišno vižo« so z ekipo televizije Veseljak posneli tudi videospot. Gre za simpatično polko, v kateri pevec Marko »priznava«, da želi »mehke hribčke in dolinice« in da mu suha dekleta niso všeč. Pa je res tako?  Pesem namreč ni le odsev domišljije. Član Topliške pomladi, ki je skladbi dodal lep globok vokal, ima tudi v resnici rad bolj okrogla dekleta. Zato ni prav nič čudnega, da je v videospotu odigral glavno vlogo. Pri tem se mu je pridružila njihova Valentina. Zakaj pa sta prav onadva prevzela glavni vlogi? »Ker so meni všeč lepo zaobljena dekleta, Valentina pa je ravno prav okrogla,« je povsem resno odgovoril Marko, a se je ob nekoliko bolj strogem pogledu pevke nasmehnil in dodal: »No, na ravno pravih mestih ima ravno dovolj. (smeh)«

TV Veseljak
Marko je na snemanje pricapljal z mavcem na nogi.

Skladba Všeč so mi okrogle je navihana in zabavna in prav takšno poletje pričakuje ta petčlanska zasedba, zato v svet v teh toplejših mesecih pošilja polko, na katero se bodo vsi lahko zavrteli in se ob njej nasmejali. No, zagotovo pa se bo poleg Marka z njo poistovetil še kdo.

Na snemanju z mavcem na nogi

Pregovor, da se živemu človeku lahko vse zgodi, še kako drži. Marko je na snemanje namreč pricapljal s popisanim mavcem na nogi. Kamera seveda to z lahkoto zakrije. In kje se je zgodil nesrečni pripetljaj?  »Prva stvar, ki jo moram poudariti, je ta, da smo vsi, kot vidite, odlični športniki. Druga stvar: sem zelo štorast in tretja, moja vloga pri spotu je zato lahko bolj sedeča,« se smeje Marko.