Iskreno in čustveno

VIDEO: Meghan spregovorila o rasnem nasilju v ZDA

R.T.
4. 6. 2020, 18.45
Posodobljeno: 4. 6. 2020, 18.50
Deli članek:

Dolgo se je odločala, a na koncu je morala spregovoriti.

Twitter
Meghan Markle

"Ugotovila sem, da je edino kar lahko rečeš narobe, da ne rečeš nič. Življenje Georgea Floyda je nekaj pomenilo in življenje Brianne Taylor je nekaj pomenilo, /.../ tako kot življenja mnogih ljudi katerih imena poznamo ali ne," je vojvodinja sukseška dejala v nagovoru maturantom Srednje šole Brezmadežnega srca v Los Angelesu.

Meghan je ob tem dejala, da se je bala spregovoriti, ker jo je bilo strah, da bo kdo njene besede vzel iz konteksta. A kljub temu se je odločila, da se mora oglasiti.

Nekdanja igralka, ki je tudi sama produkt mešanega zakona, je dejala, da jo nemiri, ki so se vneli po smrti Georgea Floyda, spominjajo na nemire, ki jih je doživela leta 1992, ko je sodišče oprostilo policista, ki je pretepel temnopoltega moškega Rodneya Kinga, pretep pa je bil posnet na videokamero.

"Spomnim se policijske ure, spomnim se, kako sem hitela domov, kako je z neba padal pepel. /.../ Ti spomini ne izginejo," je dejala vojvodinja. Ob tem je maturante pozvala, naj poiščejo svetlobo in človečnost, ki izhajata iz mirnih dejanj protestnikov.

Meghan in princ Harry sta se sicer pred kratkim iz Velike Britanije preselila v Kalifornijo, kjer skušata zaživeti svoje življenje, daleč stran od angleškega dvora, njegovih zahtev in spletk.