Eden najbolj prepoznavnih slovenskih vokalistov Oto Pestner je pred kratkim naredil čisto svojo priredbo ene najprepoznavnejših polk in največkrat predvajane instrumentalne skladbe na svetu.

Več kot 600 priredbam po svetu se je tako pridružila še ena. Oto Pestner je dokazal, da lahko legendarna Na Golici odlično zveni tudi brez glasbil. In ne le to. Poleg tega, da je sam posnel vse »a cappella inštrumente«, se je prvič lotil tudi snemanja in montaže videa, za kar je dobil številne pohvale glasbenih prijateljev in kolegov. To ga je še posebej razveselilo, saj je bil njegov trud poplačan.

SPOMINI NA ZAČETKE

Legenda slovenske glasbe Oto Pestner je svoj prvi glasbeni posnetek naredil že pri dvanajstih letih, v studiu Radia Celje za ansambel svojega očeta. Samostojna nastopa je imel na televiziji v oddaji Pionirski TV studio in na radiu v oddaji Veseli tobogan. Od leta 1970 je bil vodja vokalne skupine New Swing Quartet, med letoma 1986 in 1991 ter med letoma 1995 in 2015 pa je bil tudi član ansambla Alpski kvintet. Leta 1971 je zmagal na Slovenski popevki s skladbo Trideset let, čez šest let pa s skladbo Vrača se pomlad. Leta 1979 je zmagal na festivalu MMS s skladbo Tople julijske noči. Na tem festivalu je zmagal tudi leto pozneje, ko sta skupaj z Majdo Petan zapela skladbo Melodije morja in sonca. Od leta 2010 do leta 2014 je deloval s skupino Pro Anima Singers in z njo posnel tri albume. V zadnjih letih redno nastopa s skupino New Swing Quartet, sodeluje pa tudi z Omarjem Naberjem, Urošem Perićem in Tino Gorenjak v projektu Trip to Las Vegas.