Samuel Lucas

Za novo pesem kriv tehnični pregled

N.S.
2. 6. 2020, 21.30
Deli članek:

Maj je novi singel izjemnega interpreta in glasbenika Samuela Lucasa, ki je lani izdal svoj drugi album s pomenljivim naslovom, Sebe dajem. Mesecu, ki se je ravno iztekel, pa je posvetil posebno mesto na plošči.

Rok Breznik
Samuel Lucas pravi, da je pesem z naslovom Maj ena njegovih najintimnejših skladb do zdaj.

Izjemno ustvarjalen glasbenik in vokalist Samuel Lucas je predstavil eno najbolj intimnih skladb na albumu Sebe dajem, ki jo je napisal eden najboljših kitaristov pri nas, Teo Collori.

»Izredno počaščen sem, da je skladba lahko del mojega kolaža. Izjemna pesem,« je povedal Lucas, ki je za skladbo posnel tudi videospot, pri katerem je vnovič sodeloval Rok Breznik, ki je bil direktor fotografije že pri zadnjih dveh videospotih Nihče ne ve in Vse bo O. K. Videospot zajema čudovite posnetke narave in pejsažev, s katerimi je postregel ta čudoviti mesec – maj. Spot so posneli na dveh lokacijah – v okolici Trzina, kjer skupaj z Lucasom nastopa Manja Muršec, in v Piranu.

GLASBENO SODELOVANJE

V novi pesmi sta moči tako združila dva izvrstna glasbenika. »Teo je zagotovo eden izmed najboljših kitaristov in glasbenikov na naši sceni. Poklical me je in mi ponudil pesem, ki mi je bila nemudoma všeč, in takoj sva se zmenila za sodelovanje,« je povedal Lucas. Teo pa o pesmi in Samuelu, tako resno, kot tudi malo v šali, pravi: »To je moja prva pesem z besedilom. Vedno sem imel neko strahospoštovanje do pisanja besedil, najbrž zato, ker sem zrasel s poslušanjem Iztoka Mlakarja in Vlada Kreslina. Prijatelj, takrat cimer, Željko Šinkovec, s katerim trenutno tudi sodelujeva, mi je enkrat rekel, naj poskusim. Zaprl sem se v sobo in čez 20 minut sem imel pesem. Kasneje sem pesem tudi sam posnel in zaključil, da si zasluži boljši glas od mojega. Na tehničnem pregledu za avto sva se srečala s Sammyjem. Ponudil sem mu pesem in jo je sprejel. Zdaj si želim samo še to, da postane uspešnica in da dobro zasluživa z avtorskimi pravicami. (smeh)«